WP 20180116 14 19 35 ProTudi letos smo v januarju na šoli za naše gimnazijce in tehnike organizirali tekmovanje iz znanja geografije. Sestavljeno je bilo iz dveh delov – dve tretjini točk je prispeval teoretični del, za eno tretjino pa so morali dijaki na opazovanje terena v bližnjo okolico šole in potem reševati naloge s terena. Letošnja tema je bil trajnostni turizem za razvoj, saj je bilo leto 2017 mednarodno leto trajnostnega turizma, ki je ravno v Sloveniji prepoznan kot prava smer razvoja.

Na Gimnaziji Krško sta se najbolje odrezala Jernej Repše iz G4A in Iva Kovačič iz G1A, ampak za uvrstitev na območno tekmovanje je pretehtalo več Jernejevih točk zbranih s terena. Oba pa prejmeta bronasto priznanje.

Na SPSŠ Krško se je najbolje odrezal Aljaž Kerin iz S2A, ki je ponovno dokazal svoje široko znanje iz poznavanja sveta okrog sebe. Tudi on zaenkrat prejme bronasto priznanje.

Jernej in Aljaž bosta naš šolski center zastopala na območnem tekmovanju, ki bo 7. marca v Novem mestu. Čestitamo vsem tekmovalcem in držimo pesti za naša geografa!

Vi pa si lahko na spodnji povezavi pogledate 4-minutni filmček o ukrepih za trajnostni razvoj na slovenski obali – ta film je del predpisane »literature« za tekmovanje.

https://www.youtube.com/watch?v=Ka1CfYhWXDg&feature=youtu.be

Mentorica Veronika Gradišek