Logotip PIKO10. aprila 2015 je na Srednji šoli Ravne potekalo 2. državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja - PIKO 2015. Dijak Srednje poklicne in strokovne šole Krško Jernej Žarn je osvojil zlato, dijaka Gimnazije Krško David Rožman in Marko Klavžer ter Peter Pflege, dijak SPSŠ pa srebrno priznanje.

Skupnost strojnih šol in Center RS za poklicno izobraževanje sta letos drugič organizirala državno tekmovanje iz projekcij in kotiranja – PIKO 2015.

26. marca 2015 smo na 24-ih srednjih šolah po Sloveniji organizirali šolska tekmovanja, ki se jih je udeležilo 531 dijakov, sodelovalo je 45 mentorjev in razdeljenih je bilo 162 bronastih priznanj. Na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško se je tekmovanja udeležilo 40 dijakov, na Gimnaziji Krško pa štirje. Bronasta priznanja so osvojili Ana Preskar, Lenart Kolić, Luka Geč, Aljaž Šumlaj, vsi S1b, Peter Pflege, Klemen Pajić, Andrej Špiler, vsi S2A, Jernej Žarn, Martin Kvartuh, Domen Njegač, vsi S3a, Matic Vogrin, S4a, Urban Gramc, Jan Gale, Marko Klavžer in David Rožman, vsi G3a.

Najboljši dijaki iz vseh šol so se pomerili v risanju projekcij in kotiranju na državnem tekmovanju, ki je bilo 10. aprila 2015 na Ravnah na Koroškem. Iz SPSŠ so se na državno tekmovanje uvrstili Ana Preskar, Peter Pflege in Jernej Žarn ter iz Gimnazije Krško Jan Gale, Marko Klavžer in David Rožman. Naši dijaki so bili zelo uspešni, še posebej Jernej Žarn, ki je osvojil zlato ter David Rožman, Jan Gale in Peter Pflege, ki so osvojili srebrno priznanje.

Iskrene čestitke veljajo vsem dijakom, ki so se udeležili šolskega oz. državnega tekmovanja.

Mentorja Erika Broz Žižek in Klemen Zorko