DSC 0851V avli ŠC krško-Sevnica smo 6. julija 2015 slavnostno podelili spričevala spomladanskega roka poklicne mature, ki jo je letos opravljalo 72 kandidatov v programih elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva. Od teh je bilo prijavljenih 66 rednih maturantov, ki so dosegli 92 % uspeh, saj jih je 61 uspešno opravilo zrelostni izpit. Tak uspeh je primerljiv z državnim povprečjem in s preteklimi leti.

Še posebej pa smo ponosni na tiste maturante, ki so poklicno maturo opravili z odliko. Na vseh štirih izpitnih enotah skupaj je bilo mogoče doseči 23 točk. 20 in več doseženih točk štejemo za odličen uspeh. Maturantov s takim znanjem imamo letos na SPSŠ kar šest.  Med njimi sta dva zlata, ki sta prejela spričevalo s pohvalo, saj sta dosegla 22 točk. To sta Tadej Govedič iz E4A in Marko Kodrič iz R4A.

Odlični maturantje so tudi  Kristijan Šuler, Matjaž Kovač, Miha Arh in Simon Dimc, vsi iz razreda R4A, ki predstavlja izjemno generacijo računalniških tehnikov, zato se jih bomo z veseljem in še dolgo spominjali.

V kratkem kulturnem programu je maturante in goste nagovoril ravnatelj SPSŠ Jože Pavlovič in gost iz gospodarstva, direktor podjetja  Ekten Alojz Dvojmoč, ki sta podelila spričevala in knjižne ter praktične nagrade najboljšim šestim maturantom. Čestitamo vsem uspešnim, odličnim in zlatim.

Z glasbo, s plesom, petjem,  povezovanjem in fotografijo so program polepšali Ana, Eva, Zala, Dijana, Elvis in Gašper.

Vsem skupaj želimo dolge in prijetne počitnice in kamor koli greste, ne glede na  vreme, vedno vzemite s seboj svoje lastno sonce in srečno.

 

Zapisala Jana Škoda in Miran Pungerčič