ZaPrvostranSiva dolga šolska škarpa je kar klicala po barvah, zato smo zasnovali skupno satovje, ki povezuje dva čebelnjaka – SPSŠ in Gimnazijo  Krško, in ga barvno niansirali od toplih do hladnih (svetlih in temnih) odtenkov v mavrico. Piktogrami na barvnih poljih predstavljajo vsebine Šolskega centra, ki nas povezujejo med seboj in z okoljem. Pri izbiri motivov in izdelavi šablon so dijaki pokazali zavzetost, spretnost in ustvarjalnost, saj so si znali poenostaviti kompleksne motive  in jih prilagoditi načinu nanašanju barve, to je pršenje, ustvarjali so namreč s spreji za grafite.

Snovanje motivov in priprava šablon je potekala celo šolsko leto pri likovnem krožku, pri čemer so sodelovali naslednji dijaki:

G2A – Ana Urbanč

G1A – Jurij Planinc, Larisa Črpić, Sven Filipčič, Marko Kočnar

S1E – Klemen Penič, Albinot Krasniqi

R1A – Nejc Ribič, Tim Matoh, Marko Krošelj, Sašo Hriberšek, Marcel Homšak

R3A – Nejc Oven, Mark Oven, Jakob Pavlič

Poslikavo pa smo izvedli na lep sončen dan 11. junija 2018:

G2A – Ana Urbanč

R1A – Nejc Ribič, Marko Krošelj

R3A – Nejc Oven

Odzive na nastale grafite so dijaki preverili kar sami in so zadovoljni z njimi. Poslikava omogoča nadaljevanje vzorca kakor tudi dodajanje piktogramov naslednje šolsko leto.

Osnovno šablono – šestkotnik je izdelal prof. Brane Kastelic,  pri celotnem delu pa nas je podpiralo vodstvo. Vsakemu  posebej se zahvaljujem za prispevek k celoti.

Vodila in zapisala Jana Škoda, prof.