Z MEPI-jem smo na Šolskem centru Krško - Sevnica začeli zares. V času jesenskih počitnic smo se z ekipo treh zlatnikov in enega brončka odpravili na prvi resni pripravljalni trening oziroma kar pripravljalno odpravo na otok Rab. Popolnoma samooskrbni in samozadostni smo se s hrano in opremo za tri dni odpravili na pot iz pristanišča Mišnjak, v treh dneh po brezpotjih in s pomočjo zemljevida prehodili ves otok ter se po dveh skorajda poletnih dnevih, a zato malo bolj zimskih nočeh ob prvih dežnih kapljah veselili cilja v Supetarski Dragi. Vse čestitke Lanu, Ambrožu, Janu in Domnu, da so prebili led in prvi trening odpravili z odliko.

 
Na sestanku z mentorjema smo dorekli načrte za naslednji mesec, ugotovili, da so štirje na bronasti in sedem na zlati stopnji, prvoodpravarji so poročali o Rabu, dogovorili pa smo se tudi za naslednji trening pohod v Karavanke. Vreme nam je postreglo s prvo MEPI snežno turo, osvojili smo dva vrhova, se na koncu v Domu na Kofcah nagradili z božanskimi štruklji ter se ob srebrnem siju lune pozno popoldan vrnili do izhodišča pod domačijo Matizovec. Domen, Simon in Ambrož so se z mentorjema dodobra naužili užitkov novozapadlega snega. 
Konec novembra se ponovno snidemo na sestanku z mentorjema. V indekse dosežkov bomo vpisovali cilje za vsa tri MEPI področja ter skupaj dorekli območje novega pripravljalnega treninga.