V prazničnem decembru so v starem delu krškega mestnega jedra postavili lično narejene zložljive stojnice, ki so jih v učilnici za praktični pouk izdelali dijaki Srednje šole Sevnica izobraževalnega programa mizar po načrtih študenta arhitekture Mihe Topliška.


Dijaki, ki obiskujejo izobraževalni program mizar v sevniški srednji šoli, so se v novembru lotili izdelave lesene hiške, ki bo del veselega decembrskega dogajanja v starem krškem mestnem jedru.
Projekt izdelave lesene hiške smo uvrstili v dva strokovna šolska predmeta - bivalno pohištvo in računalniško risanje. Dijaki tretjega letnika so skupaj z učiteljem računalniškega risanja pripravili natančen računalniški načrt hiške, pri teoretičnem pouku bivalnega pohištva pa so pripravili na osnovi računalniškega načrta točen izračun potrebnega materiala in s tem povezanih stroškov za izdelavo hiške. Ponudbo, ki smo jo pripravili, so na Občini Krško, ki je naročnik izdelka, potrdili in dijaki so se lotili izdelave v učilnici za praktični pouk, ki jo imamo v prostorih podjetja Stilles. 

Prireditev ob kulturnem prazniku, ki so ga pripravile naše dijakinje in dijaki. 

Po prireditvi smo si ogledali film Zadnji krog, ki je požel ogromno emocij in pozitivnih kritik, dijaki so se v filmu preprosto našli in ga vzeli za svojega. Predstavil se je tudi del ekipe ustvarjalcev, s scenaristom in režiserjem Igorjem Pečolerjen, direktorjem fotografije Maticem Trepelj ter koproducentko Romano Kralj na čelu.

Dne 28. 4. 2014 nas je obiskal predsednik države g. Borut Pahor. 

 Dne 29. 11. 2013 smo z dijaki Srednje šole Sevnica na OŠ Leskovec izvedli tehniški dan na temo Les.

 

Utrinki s srečanja lesarskih šol v Mariboru, kjer so potekala tekmovanja v šestih disciplinah.