Genijalci 2018V torek 6.2.2018, je v Krškem potekalo zaključno tekmovanje projekta Mladi genialci. Tekmovanje je potekalo med petindvajsetimi slovenskimi srednjimi šolami in tehniškimi gimnazijami. Tema kviza je zahtevala poglobljeno proučevanje celovite zgodbe o energiji, trajnostnih in obnovljivih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti.

Po napetem in izenačenem boju so drugo mesto osvojili dijaki Gimnazije Krško, (Gašper Letnar, Žiga Kralj, Matej Požun), ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Jožeta Požuna.

Nekoliko manj sreče sta imeli ekipi Srednje poklicne in strokovne šole smeri elektrotehnike (Žan Černelč, Jože Češek, Gašper Zorko), ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Roberta Rožmana in smeri strojni tehnik (Anton Glogovšek, Matjaž Zupančič, Lenart Količ) pod mentorstvom Matjaža Cerarja in Štefana Mavreka, katerima  se ni uspelo prebiti v finale.

Dijaki so si z osvojenim drugim mestom prislužili vsak svoj tablični računalnik. Šola pa je dobila bon v vrednosti 700€ za nakup didaktičnih pripomočkov.

Jože Požun