MojaRekaDijaki razreda G2A osvojili 3. mesto na natečaju Moja reka si  (mojareka.si) in naslov ambasadorji akcije za leto 2019.

V sporočilu za javnost je Milena Prša zapisala naslednje:

Z današnjim dogodkom se je pravkar zaključil že tretji natečaj Moja reka si. Ta je na pobudo Coca-Cole v Sloveniji in s podporo Ministrstva za okolje in prostor, Turistične zveze Slovenije in Mednarodne komisije za Savski bazen v letošnji pomladi povezal organizatorje čistilnih akcij in jim pomagal širiti glas za čistejše reke in okolje. Med več kot 40 prijavitelji čistilnih akcij so bili nagrajeni trije finalisti: zmagala je Občina Žalec, drugo mesto je osvojilo Turistično društvo Zalog, srednješolci z Gimnazije Krško, sicer tretji finalisti, pa so postali tudi ambasadorji projekta v prihodnjem letu.

Zaključni dogodek natečaja Moja reka si 2018 je potekal v okviru 23. Srečanja turističnih društev obvodnih krajev Slovenije, ki ga organizira Turistično društvo Zbilje v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije. Pri podelitvi nagrad so sodelovali:

-          Mirjana Brlečić Bujanić, vodja Službe za javne in regulatorne zadeve v poslovni enoti Adria pri družbi Coca-Cola;

-          Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor;

-          Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

Podrobnosti o projektu in nagrajencih ter izjave podeljevalcev najdete v priloženem sporočilu za javnost. Fotografije čistilnih akcij in finalistov natečaja 2018 v visoki resoluciji lahko prenesete s te povezave: https://we.tl/e6fUQgyPID