V četrtek 7.4.2016, na svetovni dan zdravja, smo učenci G1A dan posvetili zdravju. V prvih dveh urah nam je gospa Curhalek iz Zdravstvenega doma Krško na kratko in na zanimiv način predstavila stres. Seveda smo stres vsi poznali, saj se z njim vsakodnevno spopadamo v šoli, a smo se kljub temu naučili veliko novega. Spoznali smo faze stresa, kje se z njim največkrat srečamo in kako se mu izognemo.

www.bfit.si

 


Ker pa je bil ta dan namenjen zdravju, smo v naslednjih treh urah v skupinah spoznavali, kako na naše življenje vplivajo droge, alkohol in cigareti. Pri tem so nam pomagali gospa Danijela Švajger s prostovoljci iz Mladinskega centra, ki so ure naredili zanimive in poučne. Spoznavali smo, kaj nam je v življenju pomembno in kaj je glavni razlog za zabavo.
Seveda je po celodnevnem sedenju, ki ni zdravo, sledila se 45-minutna intenzivna WTS vadba, na kateri smo napeli vse mišice in dali vse od sebe, da smo vaje naredili v popolnosti. Pri tem nas je vodil športni vaditelj Pavel Pirc, ki nam je tudi posodil svoje športne pripomočke (stepe, uteži). S pripomočki nam je pomagalo tudi podjetje B-fit gospoda Bruna Glaserja iz Krškega. Isto vadbo je gospod Pirc vodil tudi z drugimi letniki gimnazije. Tudi njihovi vtisi so dobri in polni pohval.

V tem dnevu smo se jaz in sošolci naučili veliko novih stvari in veliko od tega bomo v življenju še velikokrat uporabili.

Katja Omerzel, G1A