V sredo, 11.05.2016, je bil prelomni dogodek na naši šoli, saj smo prvič uprizorili igro v angleškem jeziku. Priredili smo pravljico o Sneguljčici in jo naslovili Snow White and the seven suitors. Igra je bila premierno uprizorjena v sredo, 11. 05. 2016.

Kaja Kržan, G2A:

»V sredo, 11. 05. 2016, smo se v avli ŠC Krško-Sevnica zbrali dijaki drugega letnika Gimnazije Krško, kjer smo uprizorili gledališko igro Sneguljčica in sedem snubcev (Snow White and the seven suitors). Prišlo je veliko staršev, prijateljev ter tudi profesorjev.

Za začetek je imela govor ravnateljica, nato pa je z uvodom v predstavo nadaljeval Aljaž Bogolin, ki je tudi scenarist in režiser igre. Dijaki so se preizkušali v različnih igralskih vlogah kot tudi v angleškem jeziku, saj je sama predstava potekala v angleščini. Igra je zahtevala veliko vaje in discipline, vendar se je na koncu obrestovalo, saj nam je pod vodstvom prof. Janje Anžiček uspelo igro izpeljati tako, kot smo si zamislili. Igra o Sneguljčici, ki je bila postavljena v današnji čas, je vsebovala veliko komičnih kot tudi resničnih prizorov, ki so nadvse navdušili gledalce. Starši so v predstavi zelo uživali ter se veliko nasmejali. Ob koncu igre pa so mi na uho prišle le pozitivne kritike in neizmerno navdušenje gledalcev.«

Igro bomo uprizorili tudi za ostale dijake naše šole v jeseni, če bo zanimanje, pa tudi na drugih šolah.

Priponke:
Prenesi to datoteko (gledališki_list.docx)gledališki_list.docx250 kB