V ponedeljek, 19. 9. 2016, smo se dijaki prvega letnika Gimnazije Krško odpravili v Mladinski center Krško. Naš dan se je začel deževno, zato smo zjutraj do MC-ja pohiteli z dežniki. Ob osmih smo se skupaj s profesorico zbrali in začeli zanimiv dan.  Podala nam je še zadnje napotke, nato pa nas prepustila v rokah MC-ja.

Posedli smo se v krog in se predstavili. To smo nekateri z večjo, nekateri z manjšo lahkoto opravili v angleškem jeziku, saj so bile z nami tudi gostje iz tujih držav. Za začetek smo se igrali 2 igri, ki sta dokončno prebudili naše možganske celice in telo. Nato pa smo se razdelili v skupine ter pričeli z delom. Vsaka skupina je dobila temo, ki jo je morala kasneje tudi predstaviti, za piko na i pa sestaviti še 10 vprašanj za ostale dijake. S posameznimi vprašanji smo zbirali tudi točke, ki so se preštele, zmagovalci pa so prejeli majico MC-ja in zobno ščetko.
Po končanem prvem delu programa je sledila kratka pavza za malico. Pohrustali smo odlične sendviče, odšli nazaj v svoje skupine ter nadaljevali z delom. Tokrat je bila naša naloga, da napišemo 3 stvari, katerih v Krškem ni, vendar si jih želimo, svoje trditve pa smo morali še dobro utemeljiti. Ideje so bile zanimive, saj so bile zelo različne: vse od fizikalnega laboratorija do zabaviščnih parkov, kolesarskih stez, bazenov, letališč itd… Ob koncu so zmagovalcem podarili pošteno zaslužene nagrade, nekaterim pa se je uresničila tudi želja po ogledu snemalnega studia. Dan je bil poučen, saj smo spoznali veliko novega o gospodarskih podjetjih, turizmu in zgodovini Krškega.

Gea Župevc, G1A