Šolsko tekmovanje iz znanja geografije je za nami. V torek, 17. 1. 2017 je devet dijakov po zaključenih šolskih obveznostih našlo dovolj volje in energije, da se je najprej preizkusilo v teoretičnem delu na temo »Naravne danosti sopogojujejo gospodarstvo pokrajine«, potem pa še v delu, ki naj bi bil terenski, a se je profesorica zaradi nizkih stopinj, sneženja in ostrega severovzhodnika letos prvič odločila izpeljati opazovanje pokrajine z orientacijo in kartografijo kar v dveh učilnicah s pogledom na sever in jug.

Blizu so še spomini, ko smo lani plezali po zamrznjeni terasni ježi in si greli roke in kemičnike, ki niso hoteli več pisati zaradi prenizkih temperatur… Ampak lanski šolski izbor je bil vendarle merodajen, saj je lansiral na regijski nivo v Celje dijaka, ki je potem na državnem tekmovanju marca v Rogaški Slatini dosegel zlato priznanje – Jerneja Repšeta iz letošnjega G3A. Bil je celo tretji najboljši v svoji kategoriji.

Jernej je tudi letos dosegel odlično drugo mesto, prehitel ga je le sošolec Matej Požun, ki nas bo častno zastopal na regijskem tekmovanju v Črnomlju 9. marca 2017. Tretje mesto sta si delila Ana Urbanč in Tomislav Haring, oba iz G1A, ki bosta tudi prejela bronasto priznanje. Tudi ostali tekmovalci so pokazali zelo dobro raven poznavanja geografske problematike.

Vsem tekmovalcem čestitamo in držimo pesti za Mateja!

Veronika Gradišek, prof.

vodja in organizatorka tekmovanja