DSC 0771

V četrtek, 14. marca, po rednih govorilnih urah, se živahno vzdušje na našem šolskem centru ni umirilo, ampak se je le stopnjevalo in preselilo v športno dvorano, kjer je bilo že vse nared  za dobrodelno prireditev za potrebe šolskega sklada. 45 nastopajočih in lepo število naklonjene publike je ustvarilo prijetno vzdušje, ki je le nadgradilo moto prireditve – povezati različne generacije in različne zvrsti umetnosti v en, dober namen.

Dogodek je s sceno, glasbenim vzdušjem, Minattijevo poezijo in motiviko prešel skozi štiri letne čase, za kar so poskrbeli štirje simpatični dijaški voditeljski pari: Katja Omerzel in Benjamin Urek, Aljoša Cvetanovski in Tjaša Škrlec, Monika Grilc in Tim Šušterič ter Žan Kranjec in Lara Zorko.

Dodatna zanimivost prireditve je bilo dejstvo, da je imela vsaka nastopajoča družina, skupina, glasbenik, plesalec neko povezavo z našo šolo – nastopili so dijaki s svojimi starši, sorodniki in prijatelji, učitelji s svojimi družinami, starši naših nekdanjih dijakov…

Tako so nastopili: Gaja Prestor (tokrat kot hči ravnatelja SŠ Sevnica), plesna skupina Tower Pancers z indijskim plesom, Sotoškovi fantje z močjo in usklajenostjo frajtonaric, kvartet Grozd s Kozjanskega s čudovitim štiriglasjem, Patricija Prah in Anita Baškovič (kitara in vokal), dijakinje Srednje šole Sevnica z modnim izhodom v modrem, Maruša Vidmar in Alex Prijatelj iz Plesne šole Lukec z latinsko-ameriškima plesoma, Lana Marie Orel (vokal), aforizme o šoli, znanju in pameti Tončija Babiča je bral učitelj Zdravko Vegelj, Bor Žulič Hrvatin nas je očaral s ksilofonom, instrumentalno- vokalno so se predstavile družine Gramc (hči Martina, oče Vladimir, brat Gregor z Urško Lesjak), Zorko (oče Klemen ter hčerki Julia Eva in Ema Lea) ter Gradišek (mama Veronika s hčerko Niko in sinom Borom).

Tudi v pripravi prireditve se je kazala povezanost vseh enot in zaposlenih šolskega centra: v sevniški enoti so pod vodstvom Janeza Čepina dijaki lesarske smeri pripravili leseno ogrodje za sceno ter simpatične skrinjice za prostovoljne prispevke, v krških delavnicah so pod vodstvom Adice Kožar scenske elemente oblekli v blago, mnogo pridnih učiteljskih rok jih je pod vodstvom Jane Škoda odelo v podobe štirih letnih časov. Naše tehnično osebje je pripravljalo tribune ter darilca in pogostitev za nastopajoče, Andrej Peklar je poskrbel za glasbeno podlago nastopajočih, Jože Žerjav je skupaj z Gašperjem Zorkom zagotovil dobro zvočno podobo prireditve, Sabina Žulič  in Krista Lapuh Krulc sta pomagali pri koordinaciji nastopajočih in promociji prireditve. Predsednica UO šolskega sklada Adica Kožar pa je vseskozi vestno skrbela še za izdelavo spominskih svečnikov za goste ter za vse formalnosti in papirogijo.

Hvala tudi vsem neimenovanim zaposlenim, dijakom pa tudi vodstvu za vso podporo in pomoč. Zahvaljujemo se tudi vsem obiskovalcem za dobro energijo ter prostovoljne prispevke!

Za upravni odbor šolskega sklada ŠC Krško – Sevnica

zapisala Veronika Gradišek

Za šolski sklad ŠC Krško - Sevnica so v letošnjem šolskem letu donirali: Lions Klub  Krško, Termoelektrarna Brestanica, Q Techna, Willy Stadler, Furlan Melita s. p., Saramati Adem d. o. o., Elektro strojni inženiring MK TEAM, CNC obdelava kovin Borštnar d. o. o.

Prireditev so materialno podprli: Žito d.o.o. Ljubljana, Inplet pletiva Blanca, Trgovina Atom Krško in Papiroti Senovo.