Pisni izpit se opravlja iz slovenščine. Pričetek se določi z razporedom izvajanja zaključnega izpita. Začetek izpita pomeni čas, ko kandidati začnejo reševati izpitne pole.

Pisni del izpita traja v skladu z izpitnim katalogom najmanj 90 in največ 120 minut. 

Kandidat lahko zamudi začetek pisnega izpita do 15 minut, vendar se v tem primeru predvideni čas izpita ne podaljša.

Med pisnim izpitom lahko z dovoljenjem in v spremstvu nadzornega učitelja zapusti prostor le po en kandidat.  Odsotnost, ki traja največ 5 minut, dovoli nadzorni učitelj, daljšo odsotnost lahko dovoli nadzorni učitelj le v izjemnih primerih. Nadzorni učitelj skrbi, da se kandidat med odsotnostjo zunaj izpitnega prostora ne pogovarja ali sporazumeva z drugimi.

Prvih 30 minut po začetku pisnega izpita ne sme noben kandidat zapustiti izpitnega prostora.

 

Kandidat lahko odda svoj izdelek tudi pred iztekom časa, določenega za izpit in zapusti prostor. Garderobo lahko vzame po izteku določenega izpitnega časa oz., ko vsi kandidati zaključijo z izpitom. Nadzorni učitelj vpiše v zapisnik čas oddaje izpitnega gradiva. Ko mine čas, določen za pisni izpit, nadzorni učitelj naroči kandidatom, da prenehajo pisati, odložijo pipomočke in pisala ter pustijo izdelke na robu mize. Nadzorni učitelj pobere izpitno gradivo, preveri, če so kandidati oddali vse razdeljeno izpitno gradivo in ali je le-to izpolnjeno po navodilih. Če ugotovi pomanjkljivosti, jih zabeleži v zapisnik. Nato dovoli kandidatom, da zapustijo izpitni prostor.

Razpored po učilnicah s kadnidati (EMŠO) je v priponki.

Razpored ustnega dela bo objavljen po pisnem delu.

 

ŽELIO VAM USPEŠNO PISANJE!