ROBOT3DP C1 3 07Od 27.1. - 29.1.2021 je potekalo spletno izobraževanje dijakov, ki so vključeni v Erasmus+ projekt Robot3dp na področju 3D modeliranja, 3D tiska in krmiljenja krmilnikov Arduino in FPGA ter uporabe teh v izzivih industrije 4.0. Z naše šole se je dogodka udeležilo 6 dijakov različnih smeri Žan Rok Zorčič, Gašper Duhanič, Jernej Kropivnik, Anže Krašovec iz programa strojni tehnik, Tjaž Nanut iz programa elektrotehnik in David Lackovič iz programa tehniška gimnazija, ki je predstavil tudi svoj projekt izdelave virtualne igralne kocke s pomočjo krmilnika Arduino.

Vsaka partnerska organizacija je pripravila po eno predavanje iz svojega področja, na naši šoli smo pripravili predavanje iz krmilnikov Arduino, ki ga je izvedel Igor Poček. Sodelovali pa so še učitelji Jože Požun, Igor Žveglič in koordinator projekta Franci Uduč.

Izobraževanje, ki bi sicer moralo potekati v Španiji, smo zaradi izrednih razmer morali prestaviti na splet Po vsakem sklopu izobraževanja so imeli dijaki tudi kratek preizkus znanja v aplikaciji Kahoot, na katerem je šlo našim odlično, Tjaž Nanut pa je tudi v celotnem sklopu sedmih kvizov dosegel največ točk in osvojil motivacijsko nagrado 200€ v bonu za nakup na Amazonu, ki jo je pripravil koordinator Tehnološki inštitut AIJU iz mesta IBI v Španiji.

Čestitamo!


Tjaz NanutZa izobraževanje sem se odločil, ker me to od nekdaj veseli, saj se z elektroniko ukvarjam že skoraj celo življenje. Že od nekdaj sem rad vse razstavljal, gledal razno elektroniko in računalnike kako delujejo. Pred leti sem si že sam kupil kit komplet 3D printerja in ga sam sestavil. Tako sem spet spoznal nove tehnologije. Ta projekt me zanima, saj bom bolje spoznal robotiko in programiranje FPGA-jev. Zelo mi je bilo všeč FPGA programiranje, o katerem pred izobraževanjem nisem vedel veliko. Izobraževanje mi je bilo všeč in bi ga priporočil tudi drugim ki imajo veselje do novih tehnologij in so se pripravljeni o tem učiti.
 
Tjaž Nanut E1A. zmagovalec Kahoot kviza in prejemnik glavne nagrade
 

David LackovicNa izobraževanje sem se prijavil, ker mi je ponujalo znanje na vseh področjih, ki me zanimajo. Izobraževanje je primerno tudi za vse tiste, ki še ne poznajo mikrokrmilnikov in 3D tiskanja, saj so predstavitve preproste, dobro razumljive in ne zahtevajo predznanja. Vzdušje popestri še kviz, ki se izvede na koncu vsakega predavanja, zmagovalec pa je nagrajen z bogato nagrado. Zanimivo bi bilo, če bi izvedli še drugi del izobraževanja, kjer bi šli še bolj v podrobnosti.

David Lackovič, G3A
 
 

 

Spremljajte naš projekt na:

Uradni spletni strani projekta: http://www.robot3dp.eu/

Facebook https://www.facebook.com/robot3dp/

Twiter @ROBOT3DPPROJEC1

Instagram robot3dpproject

YouTube ROBOT@3DP Channel