Na državnem šolskem prvenstvu v orientacijskem teku, ki je potekal 23. 9. 2020 v Ljubljani je dijak naše šole Martin Jevševar iz R2A dosegel med vsemi  dijaki najboljši čas in postal državni prvak. Ob tem uspehu mu iskreno čestitamo in želimo še veliko nadaljnjih uspehov. Martin je po tekmi izjavil, da je bila tekma  dobro organizirana in izpeljana, proga pa precej zahtevna, predvsem za tiste, ki se redno ne ukvarjajo z orientacijo. Z rezultatom je bil zelo zadovoljen, saj ni pričakoval zmage.

V nadaljevanju lahko preberete nekaj več o orientaciji in športni poti, ki jo je Martin prehodil do sedaj. Morda se ob zapisanim še kdo navduši za ta zanimiv a zahteven šport.

»Življenje je neprekinjen proces razvoja. Kakor morje, ki ne miruje nikoli, ampak ustvarja vedno nove oblike valov, tako da podira stare.« Besede pesnika Srečka Kosovela bodo ostale v mislih letošnjim dijakom zaključnih letnikov, saj so pripluli na cilj srednješolskega izobraževanja na prav poseben način – a z vnemo in vztrajnostjo so zasidrali varno v pristan z izjemnim uspehom.

V torek, 7. julija, smo na SPSŠ Krško slovesno podelili spričevala poklicne mature 76 uspešnim dijakom srednjega strokovnega izobraževanja. Spričevala o zaključnem izpitu je prejelo tudi 59 uspešnih dijakov srednjega poklicnega izobraževanja. Celoten potek zaključnega izpita in poklicne mature sta vodila tajnik zaključnega izpita g. Matej Maučič in tajnik poklicne mature g. Miran Pungerčič.

V ponedeljek, 18.5.2020, se v šolo vračajo dijaki zaključnih letnikov po navodilih razrednikov (učiteljev). Dijaki nižjih letnikov nadaljujejo z izobraževanjem na daljavo.

Veljali bodo posebni ukrepi, z upoštevanjem le-teh boste zmanjšali možnost za okužbo in s tem zaščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Vhod v šolo bo možen le za tiste, ki imate pouk po urniku, s podpisano izjavo, ki jo boste oddali varnostniku pred vstopom v šolo.

Podrobna navodila si preberite v priponki.

Spoštovani dijakinje in dijaki,

kot že veste se s ponedeljkom, 16. 3. 2020 zapirajo vrata vseh šol v Sloveniji.

Na SPSŠ Krško bomo istočasno prenehali tudi z izvajanjem PUD in vajeništva v vseh podjetjih brez izjeme. Kdaj in kako bomo te ure nadomestili, ta trenutek ni bistveno vprašanje.

Ključno pa je naslednje:

Želimo delovati čim bolj preventivno, zato vas kot ravnatelj pozivam, da ste odgovorni in pozorno spremljate dogajanje v državi ter v času, ko boste doma resnično delujete preventivno in odgovorno ter upoštevate vsa navodila pristojnih, ki se bodo sproti dopolnjevala in o katerih boste sproti in najhitreje obveščeni preko medijev. 

 

Spoštovani starši,

sedaj je čas za odgovorno in vzgojno delovanje, kar je naša skupna naloga. Želim da jo opravimo skupaj v dobro vseh.

Vse dobro vam želim,

Jože Pavlovič, ravnatelj SPSŠ Krško

 

Na letošnjem kvizu Mladi genialci je zmago slavila ekipa elektrotehnikov Srednje poklicne in strokovne šole Krško, ki so jo zastopali dijaki Tino Bajc, Andrej Kvartuh in Andraž Brečko, pod mentorstvom Roberta Rožmana. Strojni tehniki pa so dosegli 4. mesto med 24 tekmovalnimi ekipami iz vse Slovenije.

 Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj: https://www.svet-energije.si/dogajanja/slovenski-srednjesolci-v-krskem-prikazali-genialno-znanje-o-energetiki

Preberite tudi zapis Andraža Brečka

Čestitamo!

Varna mobilnost na ŠC Krško-Sevnica

 Na Šolskem centru Krško-Sevnica se že nekaj let ukvarjamo z varno mobilnostjo. V mesecu septembru organiziramo teden mobilnosti, pri kateri nam pomaga tudi občina Krško. Prav tako smo tudi vključeni v projekt »Dijak dijaku za varno mobilnost«, katerega že tretje leto izvajamo z našimi dijaki, pod mentorstvom prof. Franca Štokarja in prof. Mateja Vučajnka. V omenjenem projektu smo vključeni kot regijsko središče in smo povezani z osmimi šolami. »Kaj veš o prometu« je tudi eno izmed tekmovanj na katerih sodelujemo in žanjemo odlične uspehe. Imamo večletne državne prvake s teh tekmovanj pod mentorstvom prof. Franca Štokarja.   

Dijaki tehnika računalništva so se udeležili 5. tekmovanja iz spletnih tehnologij in programiranja na fakulteti FIŠ v Novem mestu. Dosegli smo dve tretji mesti: Nejc Zupanc v spletnih tehnologijah in Anej Vovčak v programiranju. Ostalih pet dijakov se je tudi odlično odrezalo v močni konkurenci.

Čestitke vsem!
Mentorica: Svetlana Novak

Računalniško tekmovanje BOBER je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva.

Šolsko tekmovanje je potekalo od 11. do 15. novembra 2019. Tekmovanje poteka v več tekmovalnih kategorijah, določenih glede na razred/letnik, ki ga tekmovalec obiskuje. Dijaki rešujejo naloge prek spletnega tekmovalnega sistema, kjer najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja.

Na ŠC Krško-Sevnica se je tekmovanja udeležilo 41 tekmovalcev, od katerih jih je 14 osvojilo bronasto priznanje. Vsem dobitnikom čestitamo.

Mentor: Andrej Peklar

V sredo, 11. 12. 2019, se je 23 dijakov Gimnazije Krško in SPSŠ Krško preizkusilo v znanju geografije. Najprej so tekmovali v teoretičnem delu na temo podnebnih sprememb. Tu so lahko pridobili dve tretjini točk, nato pa so šli v bližino šole na terensko-kartografski del, kjer so pridobili še točke iz orientacije ter iz poznavanja geografskih procesov in pojavov v šolskem okolišu.

Pri projektu Trajnostna energija smo sodelovali trije dijaki s Šolskega centra Krško-Sevnica. V nadaljevanju vam bomo predstavili naš pogled na tematiko trajnostne energije.