Na Gospodarski zbornici Slovenije Območni zbornici Posavje, Krško so v sodelovanju s podjetij s področja kovinske industrije in strojništva pripravili promocijski film z naslovom Ko bom velik/-a.

 

18. 1. 2019 smo se po dolgem čakanju in takšnih in drugačnih prijavah končno odpravili v London. Na ta dan smo čakali od septembra. In smo ob 16.30 odpeljali izpred šole ter nadaljevali pot proti letališču Jožeta Pučnika. Ko smo prispeli na letališče, sta sledili dolgi 2 uri, da smo vse opravili, in prišel je čas. Vkrcavanje na letalo. Glede na to, da sem bila prvič na letalu (kot tudi nekateri ostali) so bili občutki mešani. Bilo je od veselja do zaskrbljenosti. Skratka vsega. Vendar, ko smo "preživeli " vzlet, sem se nekako pomirila in sledili sta 2 mirni uri vožnje po nebu.

Rastlinstvo je v kiparstvu najmanj pogost motiv v primerjavi s človeško in živalsko figuraliko. Motiv drevesa v slovenski književnosti, ki preraste v simbol ljubezni, dobrote in mladosti, poznamo vsi, saj je Cankarjeva črtica Kostanj posebne sorte izpitna tema tako poklicnih in  tehniških smeri kot gimnazije.

Računalniško tekmovanje BOBER je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva.

Šolsko tekmovanje je potekalo od 12. do 16. novembra 2018. Tekmovanje poteka v več tekmovalnih kategorijah, določenih glede na razred/letnik, ki ga tekmovalec obiskuje. Dijaki rešujejo naloge prek spletnega tekmovalnega sistema, kjer najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja.

V sredo, 19. 12. 2018, je potekala 21. seja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Krško. Posebna pozornost je bila namenjena preventivi na poročju varnosti v cestnem prometu.

Gospa mag. Romana Pečnik se je v imenu občine Krško zahvalila ravnatelju Srednje poklicne in strokovne šole gospodu Jožetu Pavloviču za prispevek k varnosti v prometu v okviru prireditve ob Tednu mobilnosti, ravnatelj pa se je zahvalil občini za pomoč pri organizaciji te prireditve, v katero je bilo od leta 2013  vključenih že blizu deset tisoč udeležencev.

Poleg tega na Srednji poklicni in strokovni šoli že vrsto let poteka tekmovanje »Kaj veš o prometu ?«, v katerem šola dosega izjemne rezultate na državnem nivoju. Ob tej priložnosti je zato mentor tekmovanja gospod Franci Štokar s strani predsednika SPV občine Krško gospoda Davorina Nagliča prejel posebno priznanje  Bronasti znak za večjo varnost v prometu.

 

Na sliki dobitnik priznanja Štokar Franc v družbi predsednika SPV  Davorina Nagliča in predstavnice občine mag.Romane Pečnik

Ekipa SPSŠ Krško v sestavi Blaž Novšak S4A in Andrej Kvartuh E3A ter mentorja Jože Požun in Andrej Kozinc se je s svojim solarnim avtomobilom na povabilo organizatorjev letos že tretjič zapored udeležila prireditve ECOmeet, to je srečanja električnih in okolju prijaznih vozil, ki je potekalo,  13. 10. 2018, na Kongresnem trgu V Ljubljani. 

ŠEST ZLATIH MATURANTOV,

PETNAJST ODLIČNIH NA POKLICNI MATURI,

ŠTIRJE SPRIČEVALO S POHVALO NA ZAKLJUČNEM IZPITU

»Vaš čas je omejen, zato ga ne tratite s tem, da živite življenje nekoga drugega. Naj vas ne zavede prepričanje, da morate živeti tako kot razmišljajo drugi. Ne dovolite, da šum, ki ga povzroča mnenje drugih, preglasi vaš notranji glas. Najpomembnejše je, da imate pogum, da sledite svojemu srcu in intuiciji. Ta dva namreč že vesta, kaj si resnično želite postati. Vse ostalo je drugotnega pomena.« (Steve Jobs)

S temi besedami je voditeljica svečane podelitve v petek, 6. julija, nagovorila letošnje maturante in jih spodbudila, naj iščejo povsem svojo pot do uspeha v življenju.