Dijaki in dijakinje prvega in drugega letnika naše gimnazije so v torek, 21. 6. 2022, obiskali Prekmurje. Spoznali so, kje in kako s pomočjo geotermalne energije gojijo paradižnik Lušt ter znamenite orhideje podjetja Ocean Orchids. obiskali so lončarsko vas – muzej na prostem Filovci in ob 150-letnici arhitektovega rojstva še Plečnikovo cerkev v Bogojini. Za konec so ob Muri spoznali delo büjrašev in se zapeljali z brodom po Muri. In cel dan niso porabili niti ene plastenke ali pločevinke, saj jim ni vseeno za okolje.

Spoštovani,

v podjetju Elektro Celje, d.d. ponovno razpisujemo kadrovske štipendije, zato vse dijake vabimo k prijavi. Več v priponki.

SPOŠTOVANI DIJAKI IN DIJAKINJE!
V prilogi je razpored izpitov za spomladanski izpitni rok 2022. 
Vse, ki bi opazili morebitno napako (dva izpita na isti dan,
pomanjkljivost oz. nejasnost, prosimo, da le-to čim prej sporočijo
v tajništvo šole, lahko pa tudi na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Vse naknadne prijave bodo upoštevane samo v primeru, da ne
vplivajo na razpored izpitov.
Popravki in dopolnitve bodo objavljene v sredo, 29.6.2022, po
potrebi tudi tekom izpitov.

Hvala za razumevanje in veliko uspeha!

Zadnji šolski dan smo v imeli v šolski dvorani proslavo ob dnevu državnosti ter zaključku šolskega leta, na kateri smo se spomnili aktivnosti za neodvisnost Slovenije ter izpostavili najboljše dijake v letošnjem letu.

Na proslavi nas je nagovoril direktor in ravnatelj g. Jože Pavlovič, spretno pa sta jo vodila Jakob Štigl iz S2C in Enej Tijan Štefanič iz S2E, ki je program popestril tudi s skladbo na klaviaturi. Za začetno in končno glasbeno točko so kot dobro uigran trio poskrbeli dijaki iz E3A – Ažbe Lamovšek na baritonu, Lovro Nograšek na trobenti in David Bratanič na harmoniki.

Odlične in najuspešnejše dijake na tekmovanjih smo v dvorani nagradili s knjigami, ki sta jih podelila ravnatelj g. Jože Pavlovič in pomočnik ravnatelja g. Štefan Mavrek.

Proslavo je Jakob zaključil v duhu mladosti in domovine s starim, a zadnje čase večkrat slišanim pozdravom »Osti jarej«, ki naj bi pomenil ostani mlad.

Katja Širola

4.6.2022 smo se bronasti odpravili na našo prvo skupno poskusno odpravo. Zgodaj zjutraj smo sezbrali na vlaku in se napotili proti Litij. Iz Litije, ki je bila naša začetna točka, smo se odpravili proti vrhu Njiv. Že na začetku smo se soočali z manjšimi težavami, kot so bili težki, napolnjeni  nahrbtniki in zato je zmanjkalo prostora za kruh, ki pa smo ga nujno potrebovali za dva dni. Po eni uri mirne hoje smo naleteli na čudovit travnik, kjer nas je pričakal nevaren pes.  Lastnika psa sta nas opozorila, da naj ostanemo pri miru in nas povprašala, če smo videli znak »nevaren pes« ki ga seveda nismo. Pot smo nadaljevali potem, ko sta psa pripela na vrvico. Ugotovili pa smo, da bi se lahko situaciji s psom izognili, če ne bi zavili v napačno smer.

Spoštovani,
 
V prilogi je razpored izpitov - spomladanski rok za programe SPI (elektrikar, oblikovalec kovin-orodjar, strojni mehanik in avtomehanik) ter NPI (pomočnik v tehnoloških procesih).
 
Veliko uspeha
 
Spoštovani,
 
v prilogi je razpored izpitov za izredni izpitni rok SI, SSI, PTI. Vse morebitne spremembe oz. dopolnitve bodo objavljene najkasneje v ponedeljek, 23.5.2022.
 
Veliko uspeha

 

Na 27. državnem prvenstvu iz gradbene mehanike za tretje letnike je zlato priznanje osvojil Aljaž Gabrič, S3a, uspeh je dopolnila s srebrnim priznanjem Lory Kmetič, G2a.

Iskrene čestitke obema.

V  Ljubljani je potekala prav posebna bitka - bitka katapultov. Šlo je za zaključno dejanje Audaxovega natečaja "Bitka domiselnih", kjer so ekipe srednjih šol iz vse Slovenije predstavile svoje izdelke in se pomerile v čisto pravi bitki. Žiga Zupanc, dijak 4. letnika programa strojni tehnik je za ŠC Krško-Sevnica pod mentorstvom Francija Uduča osvojil prvo mesto in glavno nagrado dneva profesionalno orodje Makita za najbolje izdelan in najbolj natančen katapult.

Čestitamo!

Ko se na trajekt Ilovik, ki vozi iz Valbiske na Merag vkrcamo kot zadnji, doživimo nekateri tisti redek občutek sreče, ki je tokrat posledica vnaprejšnjega napačnega prepričanja, da nam to ne bo uspelo. Plovilo kar požira vozila, parkirana na razbeljenem parkirišču in neverjetno se nam zdi, da so vso to pločevino spravili na in pod palubo.  V daljavi se nad obalo severnega dela Cresa že prikazujejo obrisi starodavnega mesta Beli, kjer pričnemo s poskusno pustolovsko Mepi odpravo na zlati stopnji.