Urek Streljanje Podrocno2024

Martin Urek iz G1A je dosegel 2. mesto področnem tekmovanju v streljanju z zračno puško in se uvrstil na državno tekmovanje.

Mentor: Bojan Božič

Informativni2024 1

Devetošolci in njihovi starši so danes na prvem terminu informativnega dne Srednje šole Krško napolnili tribune športne dvorane, kjer so jim učitelji in dijaki pripravili topel sprejem in pester zabavni program. Obiskovalce je nagovoril direktor Šolskega centra Krško-Sevnica in ravnatelj Srednje šole Krško g. Jože Pavlovič, osrednji gost prireditve pa je bil g. Gorazd Pfeifer, predsednik uprave NEK

Po prireditvi so bili bodoči dijaki povabljeni na predstavitve izobraževalnih programov. Predstavilo se je tudi kar 18 podjetij.

Andreja Radetič

Gps 2024 Naslovnica

Vsebina časopisa je raznolika in predstavlja utrip naše šole in ljudi, ki ga oblikujejo. Preberete lahko o dogodkih, prireditvah, potovanjih in dejavnostih, ki so se jih naši dijaki udeležili ali jih sooblikovali. Predstavljeni so izdelki s poklicnih področij, ki so jih naši dijaki izdelali za zaključno nalogo. Letos obeležujemo 15-letnico modula TJZ in 25-letnico gimnazije. Upokojil se je naš dolgoletni profesor in tajnik ŠMK Janez Firbas.

In še marsikaj zanimivega boste izvedeli …

Želimo vam prijetno branje!

Po izvod časopisa lahko pridete v kabineta 104 ali 02.

G2aG3a Celje2024 8

Z dijaki G2a in G3a smo danes nadgradili znanje o Almi Karlin s poučnim sprehodom po Celju in z ogledom razstave v Pokrajinskem muzeju Celje. Skrivnosti o Almi in njenem delu ter potovanju smo odkrivali z gospo Jernejo Jezernik, odlično poznavalko Alminega življenja in dela. Zahvaljujemo se ji za izjemno vodenje in podarjene knjige, ki nam bodo razkrile še kakšno skrivnost o naši izjemni pisateljici, popotnici, poliglotki ... pouk zgodovine pa se je odvijal ob ogledu filma Napoleon.

Zimske razmere, ki so nas (končno) osrečile z obilnejšo pošiljko snega, so za prvi letošnji trening za Mepi Krško bronaste in zlate obetale snežno pravljico na vrhu z najprimernejšim imenom za takšne pustolovščine. Na Snežnik smo se odpravili v sodelovanju s PD Videm Krško in PD Brežice, na poti nas je tako spremljalo pet vodnikov Planinske zveze Slovenije, skupno pa nas je 1796 metrov visoki Veliki Snežnik  osvojilo 30 posavskih planincev.

Vipap2024 1

Ogled industrijske in komunalne čistilne naprave

Tehnološki postopki in analizni laboratorij

Dne 18. januarja 2024 smo z dijaki, dijakinjo  1 SPTI in 1 EPTI odšli na dogovorjen obisk podjetja VIPAP Videm Krško d.d.

Ladika Fizika2024V soboto, 13.1.2024, je na Gimnaziji Bežigrad potekalo Državno tekmovanje srednješolcev v znanju astronomije za Dominkova priznanja. Tekmovanja se je udeležil tudi naš dijak Bor Ladika, G2A. Bil je zelo uspešen in je osvojil srebrno priznanje. Boru iskreno čestitamo in mu želimo še naprej veliko uspehov.

mentorica Tjaša Seničar

Varuh2024 1V ponedeljek, 15. januarja 2024, je našo šolo obiskal namestnik varuha človekovih pravic, g. Jože Ruparčič. Najprej se je srečal z vodstvom šole in s svetovalnima delavkama, potem pa je izvedel predavanje na temo človekovih pravic za dijake E3A, G3A in S3A v okviru predmetov sociologija in aktivno državljanstvo. V drugem delu srečanja so mu dijaki zastavili svoja vprašanja in nanje dobili konkretne odgovore. Dijakom se je pridružil tudi Bor Zidarič Petrovič iz R2A, predstavnik dijakov v svetu našega zavoda.

Ngl Mgl2024 11Dijaki 1. letnikov SSI in PTI so si v četrtek, 11. 1. 2024, ogledali razstavi v Narodni galeriji, in sicer Antični miti in junaške pripovedke ter Slovenski impresionisti in njihov čas. Aktivno doživljanje in spoznavanje umetnosti pred izvirnimi umetniškimi deli je edinstvena izkušnja, ki so jo dijaki zaključili tudi v tekmovalnem duhu.

Bober24

Tekmovanje je namenjeno dijakom gimnazij in srednjih šol, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Poudarek ni na programiranju in poznavanju tehničnih podrobnosti, pač pa na širši tematiki in reševanju problemov s tega področja. Tekmovanje poteka na dveh ravneh.

Šolsko tekmovanje je potekalo od 6. do 10. novembra 2023 in od 13. do 17. novembra 2023 v terminih, ki jih določi šola sama. Na njem lahko sodelujejo dijaki od 1. do 4. letnika gimnazij in srednjih šol.