Planina Jezerce nas je pričakala ob sončnem svitu malo nad meglo spodnjesavske doline. Pridemo ob dovolj zgodnji uri, prostora za prišleke na parkirišču je še dovolj navkljub počitniškemu vikendu, ko se ob lepi vremenski napovedi pričakuje eksodus avtomobilskih turistov iz bližnje okolice. 

Na precej hladno decembrsko jutro smo se v soboto, 4. 12. 2021, odpravili na trening. Ob 7.uri smo z avtom in kombijem odšli proti naši začetni točki pohoda, kamor smo prišli okoli devete ure.

Tudi letos smo med dijaki gimnazijci in tehniki izvedli šolsko (po novem selekcijsko) tekmovanje v znanju geografije. Letošnja tema so bile gore Slovenije in sveta. Tokratno tekmovanje je potekalo brez terenskega dela in je prvič trajalo 90 minut. Prvič je tudi bilo 40% nalog iz splošnega znanja geografije. Žal bo potekalo brez regijskega nivoja. K sreči pa smo lahko tekmovanje izvedli v živo, na šoli. Tekmovalo je 18 tekmovalcev. Največ točk je dosegel Erik Vladimir Simić iz E3A, drugo mesto je dosegel Tadej Matkovič iz prvega letnika gimnazije, tretje Aljaž Dornik iz E3A, četrto Lory Kmetič iz G2A in peto Maj Pirc iz G1A. Na odločitev, kdo od dijakov nas bo zastopal na državnem tekmovanju, ki bo 2. aprila 2022 v Ajdovščini, moramo še počakati. Vsekakor pa tekmovalcem že zdaj iskreno čestitamo!

mentorica Veronika Gradišek

Spoštovani starši, 

 
obveščamo vas, da je začetek testiranja s testi HAG za samotestiranje za dijake, ki bo potekalo trikrat tedensko v prostorih šole, preložen na 17.11. 2021. Več informacij o protokolu samega testiranja vam bodo razredniki posredovali v začetku naslednjega tedna.
 
V želji da bomo skupaj naredili vse za čim bolj varno učno okolje vas prav lepo pozdravljam.
 
Direktor ŠC Krško - Sevnica:
Jože Pavlovič, prof. 

Naša dijaka Filip Budna (S4A) in Jakob Pavlič (S2A) sta osvojila zlata priznanja.

Čestitamo.

V četrtek, 14. oktobra 2021, je bil pred Šolskim centrom Krško-Sevnica v uporabo predan avtomatski eksterni defibrilator (AED), že 34. v občini Krško. Dva najbližja šoli sta bila sicer doslej že na Stadionu Matije Gubca in v Domu starejših občanov. Defibrilator je zelo koristen pripomoček pri temeljnih postopkih oživljanja v primeru zastoja srca. Na šoli bodo za delo s to napravo kmalu izvedena tudi usposabljanja dijakov in zaposlenih. Še tako napredna služba nujne medicinske pomoči namreč ne more nadomestiti očividcev, ki ukrepajo v prvih 5 minutah, in res je, da sekunde rešujejo življenje.

Defibrilator je Miran Stanko, župan občine Krško, simbolično predal Jožetu Pavloviču, direktorju ŠC Krško-Sevnica, potem pa so ga namestili h glavnemu vhodu v šolo.

Dijaki 2. in 3. letnika tehniške gimnazije smo preživeli šest dni septembra v šoli v naravi v Nerezinah v naselju Bučanje. Čudoviti dnevi so pripomogli, da smo vse dejavnosti izvedli brez težav, se povezali z naravo in med seboj ter doživeli veliko lepega.