Računalniško tekmovanje BOBER je namenjeno učencem in dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva.

Šolsko tekmovanje je potekalo od 11. do 15. novembra 2019. Tekmovanje poteka v več tekmovalnih kategorijah, določenih glede na razred/letnik, ki ga tekmovalec obiskuje. Dijaki rešujejo naloge prek spletnega tekmovalnega sistema, kjer najboljši tekmovalci iz vsake šole dobijo bronasta priznanja.

Na ŠC Krško-Sevnica se je tekmovanja udeležilo 41 tekmovalcev, od katerih jih je 14 osvojilo bronasto priznanje. Vsem dobitnikom čestitamo.

Mentor: Andrej Peklar

V sredo, 11. 12. 2019, se je 23 dijakov Gimnazije Krško in SPSŠ Krško preizkusilo v znanju geografije. Najprej so tekmovali v teoretičnem delu na temo podnebnih sprememb. Tu so lahko pridobili dve tretjini točk, nato pa so šli v bližino šole na terensko-kartografski del, kjer so pridobili še točke iz orientacije ter iz poznavanja geografskih procesov in pojavov v šolskem okolišu.

Pri projektu Trajnostna energija smo sodelovali trije dijaki s Šolskega centra Krško-Sevnica. V nadaljevanju vam bomo predstavili naš pogled na tematiko trajnostne energije.

Naša šola je letos prvič organizirala strokovno ekskurzijo na Irsko in ni nam bilo žal. Irska je manj znana in priljubljena destinacija, a nič manj zanimiva.

V štirih dneh, ki smo jih imeli na voljo, smo obiskali nekaj najbolj znanih krajev.

V petek 8.11.2019 smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na Slovaško. Pot nas je vodila iz Krškega proti Šentilju, mimo Dunaja do Bratislave. Najprej smo se odpravili na grajski grič od koder je lep razgled na staro mestno jedro, mogočno Donavo, mostove in predmestje, katerega je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Staro mestno jedro zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter številne meščanske hiše.

Ta misel slavnega Alberta Einsteina nas je spremljala v petek, 5. julija, smo na SPSŠ Krško slovesno podelili spričevala poklicne mature 78 uspešnim dijakom srednjega strokovnega izobraževanja. Spričevala o zaključnem izpitu pa je prejelo tudi 48 uspešnih dijakov srednjega poklicnega izobraževanja. Nad potekom zaključnega in izpita poklicne mature sta bdela tajnik zaključnega izpita g. Matej Maučič in tajnik poklicne mature g. Miran Pungerčič.


Na sredini zlati maturant - Jure Pavlovič

V soboto, 8. 6. 2019, je v Sisku na Hrvaškem potekala 7. mednarodna tekma solarnih avtomobilov. Že četrto leto zapored se ga je udeležila ekipa Srednje poklicne in strokovne šole Krško s svojim prenovljenim avtomobilom v sestavi Andrej Kvartuh iz E3A, v vlogi voznika, Filip Budna iz S1A ter mentorja Jože Požun in Andrej Kozinc. V ekipi je med šolskih letom sodeloval tudi Blaž Novšak iz S4A, ki je s svojo nalogo v četrti izpitni enoti poklicne mature prispeval bistveni del pri prenovi avtomobila, a se zaradi maturitetnih obveznosti ni mogel udeležiti tekme. Na zahtevni progi po ulicah mesta Siska je Andrej Kvartuh z odlično vožnjo pripeljal ekipo že do tretje zmage našega avtomobila in še potrdil primat, ki ga je prejšnja leta z izrednimi vožnjami uveljavil Blaž Novšak.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete, kaj so mediji zapisali o letošnji prireditvi:

Dolenjski list

Posavski obzornik

Na 28. državnem tekmovanju Kaj veš o prometu je Martin Božič (S1PTI) osvojil prvo mesto.

Tudi ostali tekmovalci so se odlično odrezali. Levičar Denis (R4A) je osvojil četrto mesto, Hode David (S3A) pa 5. mesto.

Čestitamo za izjemen rezultat.

Mentor: Franci Štokar