POPRAVNI JES

 

SEZNAM PRIPOMOČKOV ZA PRAKTIČNI POUK JE V PRIPONKI.

Priponke:
Prenesi to datoteko (SEZNAM FRIZERRSTO.pdf)SEZNAM FRIZERRSTO.pdf301 kB

Poitnice

LEPE POČITNICE VAM ŽELIMO!

REZULTATI POM V SPOMLADANSKEM ROKU SO V PRILOGI. 

VABILO PODELITEV

Rezultati poklicne mature bodo objavljeni jutri, 4. 7. 2024, ob 00.01.

ČASOVNI RAZPORED POPRAVNIH IN PREDMETNIH IZPITOV V SPOMLADANSKEM IZPITNEM ROKU JE V PRILOGI.

STROKOVNA EKSKURZIJA  - LENDAVA in MIZARSTVO KOS

V petek, dne 21.6.2024, smo se dijaki, prvega in drugega letnika smeri Frizer iz Srednje šole Sevnica, odpeljali na strokovno ekskurzijo v Lendavo.

Obiskali smo podjetje Ilirija d.o.o., obrat v Lendavi, kjer so nam predstavili celoten postopek priprave, izdelave in pakiranja različnih šamponov, balzamov, mask, barv, razvijalcev barv, razkužil, krem  t. i. kozmetičnih produktov/izdelkov profesionalne in trgovske linije ter vitaminskih energijskih tablet z imenom Vitergin. Ogledali smo si skladiščne prostore surovin, izdelkov, pakirnih linij, mešalnic in pripravljalnic izdelkov, kot tudi oddelek laboratorijev in kontrol.

Ob ogledu so nas seznanili z zgodovino podjetja-obrata v Lendavi kot del celotnega podjetja Ilirija d.o.o., Ljubljana in predstavili kadrovsko strukturo njihovega obrata v Lendavi. Posebej so izpostavili varovanje okolja in ravnanje (s protokolom) močno škodljivih surovin pri pripravi in izdelavi njihovih izdelkov, kot tudi stalni in zelo veliki kontroli na tem področju. 

Zaposlenim, ki so nas v Obratu Ilirija d.o.o. v Lendavi sprejeli in nam velikodušno  vse  predstavili, razkazali in pojasnili, se vsi najlepše zahvaljujemo.

Po ogledu Ilirije smo se odpeljali še na ogled razglednega stolpa Vinarium na samem območju vinskih goric Lendave. Iz vrha stolpa (42 m višine – po stopnicah ali z dvigalom) smo imeli čudovit razgled v sosednje države: Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. Po ogledu in času odmora za prehranjevanje smo se odpeljali nazaj v smeri Sevnice.

Verjamemo, da se je vsak od nas naučil česa novega, koristnega in zanimivega.                                                    

Zapisali: Laura Šmrgut, 1.a FRI in Patricija Kocjan, 2.a FRI

 

Dijaki SPI v programu mizar, pa so si ogledali MIZARSTVO KOS na Veliki Preski.

Skozi tri razvojne smeri in 7. čutno izkušnjo so predstavniki Mizarstva KOS našim dijakom predstavili:

  • lesarski poklic danes in v preteklosti,
  • Lesarius, urejanje zunanjega prostora,
  • Center za zunanjo ureditev,
  • Podjetniško miselnost Mizarstva KOS

 

Program ekskurzije in strokovno vodenje sta podala bogato in poučno izkušnjo za vse dijake. Pri MIZARSTVU KOS pa je naš dijak opravil tudi praktično usposabljanje pri delodajalcu. Dijaki so se vrnili v šolo s prijetnimi občutki in nekaj neprecenlivih novih mizarskih spoznanj.

 

 
 

 

Ilirija Lendava

BAZEN SEVNICA

STROKOVNA MIZAR