IZJAVA O DOSTOPNOSTI

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom je na šolski spletni strani www.sc-krsko.si dodan vtičnik ACCESSIBILITY, ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam s posebnimi potrebami.

Stopnja skladnosti

Na spletni strani je dodana funkcionalnost z vtičnikom ‘ACCESSIBILITY‘, ki ga lahko uporabljajo osebe z različnimi oblikami oviranosti.
 
Z vtičnikom ‘ACCESSIBILITY‘ obiskovalcem spletišča omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam. Obiskovalci spletne strani lahko s pomočjo vtičnika spremenijo pisavo, povečajo črke, spremenijo kontrast barv na spletišču, spletno stran lahko spremenijo v črno-bele odtenke, pisavo lahko prilagodijo dislektikom.

Spletišče Šolskega centra Krško-Sevnica je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča Šolskega centra Krško-Sevnica nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
  • različne kompleksne tabele s podatki,
  • organigrami,
  • grafično zahtevna vabila na prireditve,
  • videoposnetki, ki nimajo podnapisov

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče Šolskega centra Krško-Sevnica, ki se nahaja na spletnem naslovu https://www.sc-krsko.si

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij

Ministrstvo za javno upravo
Uprava za informacijsko varnost
Inšpekcija za informacijsko družbo

Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila pripravljena 23. 6. 2023 na podlagi samoocene.

Za vsa vprašanja in predloge smo dostopni na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.