V letu 2019 smo se na šolskem centru odločili, da dijakom ponudimo prostor, v katerem bodo lahko samostojno razvijali svoje ideje na področju tehnike. Vključili smo se v mrežo odprtih laboratorijev FabLab. Kratica FabLab označuje odprt, nekomercialen prostor ustvarjanja, kjer lahko posamezniki uporabljajo najnaprednejšo opremo in tehnologije.  Poiskali smo prostor in ga dodatno opremili s pomočjo donatorjev iz lokalnega okolja. Tako imamo danes v laboratoriju na voljo profesionalno opremo in uredili in obnovili smo tudi sam prostor.

Preberite: Članek o laboratoriju na spletni strani Posavskega obzornika

Dijaki lahko v tem laboratoriju tudi izven pouka ustvarjajo in uresničujejo svoje ideje, pripravljajo eksperimentalni del seminarskih in raziskovalnih nalog, pripravljajo se na tekmovanja…

Kulturni program ob otvoritvi so pripravili dijaki pod mentorstvom prof. Simone Karl, prisotne je pozdravila direktorica Šolskega centra Krško-Sevnica Erna Župan Pirkovič. Podporo projektu odprtega laboratorija je prisotnim izrazil tudi evropski poslanec Franc Bogovič, podžupan občine Krško in direktor podjetja Kovis, enega od donatorjev, Alen Šinko.

Želimo si, da bi laboratorij še dodatno opremili oz. temu laboratoriju namenili večji prostor. Nameravamo ga ponuditi v uporabo tudi zunanjim uporabnikom – mladim in ostalim iz lokalnega okolja. Da laboratorij postane stičišče inovativnih rešitev za okolje. Tako uresničujemo idejo o izboljšanju perspektive mladih v lokalnem okolju.

Erna Župan Pirkovič