Spoštovani starši, dragi dijaki,

zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi, se z današnjim dnem, ponedeljkom 2. 11. 2020  v vseh srednjih šolah začasno nadaljuje izobraževanje na daljavo. Vabimo vas, da z odgovornostjo in zanimanjem sledite navodilom učiteljev, da boste kljub neobičajnim razmeram osvojili kar največ znanja in učnih ciljev.

V času, ko smo bili še v šoli, ste z zglednim upoštevanjem vseh ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe prispevali k temu, da smo bili med tistimi šolami, v katerih ni bilo zaznane okužbe, posledično pa nismo imeli nobenega oddelka v karanteni.

Virus Covid-19 je žal spremenil življenje po vsem svetu – v tem jesenskem času je pri nas več ljudi ne  samo okuženih, kakor spomladi, ampak jih tudi več umira. To je razlog več, da razmišljamo, kako dragoceno je vsako človeško življenje in naredimo vse, da obvarujemo svoje in življenja drugih pred to boleznijo.

Dragi starši, v tem času, ko so vaši otroci doma in delajo od doma je morda tudi več časa za pogovor, zato vas vabimo, da izkoristite to priložnost in se še bolj povežete med seboj, saj bo prav iz te medsebojne povezanosti moč črpati v odrasli dobi.

Lepo vas pozdravljamo,                                                     

Jože Pavlovič, ravnatelj Srednje poklicne in strokovne šole Krško

Štefan Mavrek, v.d. ravnatelja Gimnazije Krško /direktorja ŠC Krško - Sevnica                       

Matjaž Prestor, ravnatelj Srednje šole Sevnica