MEH 1Na 26. državnem prvenstvu iz gradbene mehanike za četrte letnike je naslov državnega prvaka osvojil Aleš Ferenčak, S4b, uspeh je dopolnil s 3. mestom Gašper Buršič, S4a.

Iskrene čestitke obema.

Po dveh letih je Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani ponovno uspelo organizirati tekmovanje v znanju gradbene mehanike, že 26. po vrsti. Na tekmovanju se srečajo najuspešnejši dijaki srednjih tehniških šol in tehniških gimnazij ter poskusijo rešiti pripravljene naloge iz mehanike. S tem dijaki ocenijo svoje znanje v primerjavi z dijaki drugih šol.

Na predtekmovanju, ki je potekalo 21. aprila 2021 v Krškem, so sodelovali trije dijaki Srednje šole Krško in vsi so se uvrstili na državno tekmovanje. Državno prvenstvo je potekalo 12. maja 2021 v prostorih Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Udeležila sta se ga le Aleš Ferenčak in Gašper Buršič. Zaradi odrejene karantene se državnega tekmovanja ni mogel udeležiti Aljaž Gabrič, S2a, ki je dosegel  odličen rezultat na predtekmovanju in osvojil srebrno priznanje.

Zaključna slovesnost je potekala na daljavo 13. maja ob 14. uri, ker razmere še vedno ne dopuščajo poljubnega zadrževanja v prostorih fakultete. Po nagovoru dekanje UL FGG prof. dr. Violete Bokan Bosiljkov je dr. Goran Turk na kratko komentiral letošnje rezultate in sporočili, kdo so bili letos najuspešnejši tekmovalci. Novice o državnem prvaku in osvojenem 3. mestu med dijaki 4. letnikov smo bili neizmerno veseli in ponosni smo na Alešev in Gašperjev uspeh.

Kljub vsem omejitvam, pripravam na daljavo, smo dokazali, kjer je volja, je tudi pot do uspeha.

 

Več o tekmovanju na http://km.fgg.uni-lj.si/tekma/  

Mentorica Erika Broz Žižek