Spoštovani starši,

 
Vlada Republike Slovenije je na svoji seji 5. 11. 2021 sprejela nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, v Uradnem listu RS pa je bil objavljen 6. 11. 2021.
 
 
Odlok prinaša nekatere spremembe tudi v ukrepe, ki veljajo za vzgojo in izobraževanje. Naj na kratko povzamem nekaj ključnih:
 
  1. Pogoj PCT za obiskovalce šole je izpolnjen, če se osebe izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom in razpolagajo z dokazilom, da je prebolevnik, cepljen ali testiran. 
  2. Od danes, od ponedeljka, 8.11. 2021, je v skladu z 11. členom Odloka v prostorih šole za vse obiskovalce, dijake in zaposlene  obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene. 
  3. Od ponedeljka, 15. 11. 2021,  testiranje s testi HAG za samo testiranje opravljajo dijaki (razen, če izpolnjujejo pogoj PCT) trikrat tedensko v prostorih šole. 
Zahvaljujem se vam za vaše delo in trud pri prizadevanju za zajezitev širjenja okužb ter vas prav lepo pozdravljam. Vse dobro vam želim.
 
Direktor ŠC Krško - Sevnica:
Jože Pavlovič, prof.