Kviz EnergetikaKVIZ dijakov ŠC Krško-Sevnica

V okviru projekta Dnevi posavske energetike 2014, ki ga je tradicionalno organizirala Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je v sredo, 5. novembra 2014, potekal kviz dijakov zaključnih letnikov Šolskega centra Krško – Sevnica (razredi S4A, E4A in skupina G4A-elektrotehnika). Tema kviza je  bila energetika (Obnovljivi viri).

 

Na kvizu smo sodelovali s šestimi ekipami – dve ekipi iz programa tehniška gimnazija, dve ekipi iz programa strojni tehnik in dve iz programa elektrotehnik.

Kviz se je izvedel v konferenčni dvorani razvojnega centra ZEL-EN v Vrbini pri Krškem. Po uvodnem nagovoru prodekana za izobraževalno dejavnost Fakultete za energetiko UM, red. prof. dr. Jurija Avsca ter župana Občine Krško, mag. Mirana Stanka, je direktorica šolskega centra Krško–Sevnica , mag. Alenka Žuraj Balog, otvorila kviz.

Kviz je potekal v dveh delih in ga je vodil doc. dr. Sebastijan Seme. V prvem delu je vseh 6 ekip odgovarjalo na 30 vprašanj. V drugi del kviza sta se uvrstili ekipi, ki sta dobili največ točk - Tehnična gimnazija I in ekipa Tehnična gimnazija II. V drugem delu, kjer sta ekipi odgovarjali na 12 vprašanj, tokrat s pondiranjem odgovorov, je več znanja prikazala ekipa Tehniška gimnazija I  (Miha Markl, Špela Škulj, in Domen Mirt)in tako slavila na letošnjem kvizu.

Zmagovalci in tudi ostali tekmovalci so dobili praktične nagrade.

Čestitamo zmagovalni ekipi na njenem uspehu in tudi ostalim tekmovalcem, saj so vsi pokazali veliko poznavanje področja energetike.

Kviz PolnaKonferencnaDvorana  Kviz ZmagovalnaEkipa