Sul4  176V soboto, 1. 4. 2017, je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru potekalo 4. tekmovanje Srednješolske ultimate lige. Turnirja se je udeležilo 9 ekip iz različnih srednjih šol.  Ekipa iz ŠC Krško-Sevnica je osvojila odlično tretje mesto. S to uvrstitvijo so dijaki zanesljivo zasedli tudi tretje mesto v skupnem seštevku lige.

V šolski ultimate ligi so letos sodelovali naslednji dijaki: Ambrož Janc, Andrej Špiler, Bina Rožac, Dea Fackovič, Marko Turk, Martin Štefanič, Klemen Knez, Žiga Šume, Anej Petan in Pika Kuselj. Ekipa je  vso  sezono pridno trenirala pod vodstvom Žige Veneta, bivšega dijaka Gimnazije Krško, in sicer v sklopu programa Šolske ultimate lige (ŠUL) v sodelovanju z društvoma ŠD Ultimate Krško in ŠD Ultimate frizbi Maribor.

Ultimate je brezkontakten ekipni šport, kjer ekipi z uspešnimi zaporednimi podajami diska želijo doseči zaključno podajo v nasprotnikovi končni coni.  V ŠUL imata nasprotni ekipi na igrišču po 4 igralce hkrati, ki pa se lahko po koncu točke menjajo. Igra se na vseh nivojih odvija brez sodnikov, zato je zelo pomemben duh igre, oziroma »Spirit of the Game«.

Igralci se bodo 22. 4. 2017 udeležili še Državnega prvenstva v Ultimate frizbiju, tokrat na večjih travnatih igriščih, v Mariboru. ŠUL pa se nadaljuje z začetkom naslednjega šolskega leta.  K  sodelovanju pa so vabljeni prav vsi dijaki. 

Žiga Vene

Frisbee ultimate je res nekaj posebnega. Lahko bi rekla, da je več kot le šport. ŠUL turnirji, ki smo se jih letos udeležili, so bili super izkušnja, saj sem se ogromno naučila, spoznala nove ljudi, veliko igrala, imela sem se res super. Res sem ogromno doživela! Ponosna sem na vse člane ekipo in trenerja, saj smo dosegli  super mesto v ligi, čeprav  se ne poznamo dolgo in nimamo veliko izkušenj. Naše trdo delo se je izplačalo! Komaj že čakam na nove turnirje in lige!

Sabina Rožac