Logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

 

 Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji:  www.eu-skladi.si

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

 

Eduroam CAT: https://cat.eduroam.org/?idp=2594  

Eduroam

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  dijakom in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. Šolski center Krško-Sevnica od junija 2013 nudi zaposlenim in dijakom možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes ... (glej http://www.arnes.si/dostop)

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko dijaki ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v "domačem" omrežju Eduroam (npr. predavatelj ŠC Novo mesto dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam v Krškem ali Mariboru oz. v katerokoli omrežje Eduroam v tujini). Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje. 

2. Tehnične zahtevnosti za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpirata standard 802.11b ali 802.11g ter varnostni protokol WPA-Podjetniško (WPA-Enterprise) ali WPA2-Podjetniško (WPA2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP.

Najbolj razširjena operacijska sistema MS Windows XP SP2 in Windows Vista sicer podpirata oba varnostna protokola WPA in WPA2, ne pa tudi prijavnega standarda 802.1x z EAP-TTLS + PAP. Zato je potrebno tudi na prenosne računalnike z omenjenima operacijskima sistemoma namestiti brezplačen odjemalec SecureW2, ki v Windows XP/Vista doda podporo za EAP-TTLS + PAP. ARNES pa je SecureW2 še dodatno prilagodil slovenskemu omrežju Eduroam (eduroam_client).

3. Navodila za priklop

Navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.si. Na vaš prenosni računalnik morate biti prijavljeni z uporabniškim imenom, ki ima skrbniške pravice. Priporočamo, da namestite najnovejše gonilnike za brezžično kartico.

Poleg tega je za brezžični dostop potrebno še veljavno uporabniško ime in geslo v matični ustanovi – ŠC Krško-Sevnica.


4. Pomoč 

Za uspešno prijavo v omrežje eduroam potrebujete veljavno uporabniško ime in geslo v matični organizaciji t.j. Šolski center Krško-Sevnica. Dijaki podajo zahtevek (predvidoma v začetku šolskega leta) razredniku ali direktno v tajništvo. 

PRIJAVNICA za dijake.

5. Pozabljeno/izgubljeno geslo 


Dijaki, ki pozabite ali izgubite geslo za dostop do omrežja eduroam, morate to napisati na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom imena, priimka in razreda, ki ga obiskujete.