Od 27.1. - 29.1.2021 je potekalo spletno izobraževanje dijakov, ki so vključeni v Erasmus+ projekt Robot3dp na področju 3D modeliranja, 3D tiska in krmiljenja krmilnikov Arduino in FPGA ter uporabe teh v izzivih industrije 4.0. Z naše šole se je dogodka udeležilo 6 dijakov različnih smeri Žan Rok Zorčič, Gašper Duhanič, Jernej Kropivnik, Anže Krašovec iz programa strojni tehnik, Tjaž Nanut iz programa elektrotehnik in David Lackovič iz programa tehniška gimnazija, ki je predstavil tudi svoj projekt izdelave virtualne igralne kocke s pomočjo krmilnika Arduino.

Danes je potekalo drugo mednarodno srečanje v projektu ROBOT&3DP.  Sestanek bi se sicer moral odvijati v Bukarešti, kjer bi nas gostili v Laboratorijih romunskega partnerja SPOT DESIGN SR, vendar tam srečanja zaradi znane situacije ni bilo mogoče izvesti. Tako se je sestanek odvijal virtualno.

Na srečanju smo pregledali potek projekta in spremembe, ki so nastale zaradi pandemije Covida-19.

Ugotovili smo, da smo vsi partnerji dobro delali na Outputih in izpeljali zadane naloge v okviru teme projekta, to je industrije 4.0

Prvo leto je nastalo – in še nastaja veliko e-gradiv na področjih 3D tiska in programiranja krmilnikov, ki smo jih postavili v spletno učilnico oziroma jih bomo tja še dodajali.

Med drugim nastaja:

  • 40 primerov praktičnih prikazov, kako od ideje do 3D modela in natisnjenega modela,
  • 20 primerov praktične uporabe krmilnikov (Arduino…).

Ta učna gradiva bodo uporabljena na primeru izdelave humanoidnega robota, ki ga bomo izdelali na obeh partnerskih šolah v Španiji in pri nas v Krškem.

Dogovorili smo se tudi, da bomo poskušaki vključiti v naša izobraževanja čimveč udeležencev. Tako dijakov obeh šol, kot tudi ostalih zunanjih oseb.

Spremljajte naš project na:

Uradni spletni strani projekta: http://www.robot3dp.eu/

Facebook https://www.facebook.com/robot3dp/

Twiter @ROBOT3DPPROJEC1

Instagram robot3dpproject

YouTube ROBOT@3DP Channel

 

Krško, 14 - 15.2.2020
Projekt smo predstavili bodočim dijakom in njihovim staršem v okviru letošnjih informativnih dni. Prisotni so bili tudi predstavniki lokalnih podjetij.
 
ROBOT@3DP projekt je bil predstavljen na mednarodnem sejmu robotike IFAM 2020 od 11.-13. februarja 2020 v
31.1. 2020 smo na šoli odprli nov FabLab laboratorij, ki bo služil za projektno delo dijakov. Med gosti otvoritve so bili predstavniki lokalnih podjetij, ki so donirali sredstva za opremo, predstavniki lokalne skupnosti in evropski poslanec Franc Bogovič.
Obiskovalcem smo predstavili novo opremo, delo v labotatoriju in seveda evropski projekt Erasmus+ ROBOT@3DP
1. projektno srečanje partnerjev v novem projektu Erasmus+. ROBOT@3DP je potekalo pri koordinatorju projekta, tehnološkem inštitutu AIJU v Španiji v mestecu Ibi. Projektnega srečanja sta se udeležila dva učitelja naše šole Franci Uduč (koordinator projekta) in Jože Požun. Skupaj s partnerji iz Španije, Italije in Romunije so se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih in se bolje spoznali.
Več o projektu na uradni spletni strani http://www.robot3dp.eu/