V dneh med 8. in 11. marcem 2022 je skupina 15 dijakov in 3 učiteljev ŠC Krško-Sevnica v okviru projekta Erasmus+ ROBOT@3DP obiskala baskovsko mesto Donostia (špansko San Sebastian). Mesto leži na severu Španije ob Atlantskem oceanu v bližini Andore in Francije. Tam smo na bližnji šoli CIF Don Bosco izvedli še zadnje tridnevno izobraževanje za dijake v okviru projekta. Teme izobraževanja so bile: 3D tisk, sestava robota in programiranje humanoidnega robota. Za ta del smo v okviru projekta pripravili e-gradiva, ki smo jih na izobraževanju tudi uporabili.

IMG 20220310 135433

 

21.11.2021 smo končno dočakali naslednje srečanje projektnih partnerjev v živo. Srečanje je zaradi epidemije sicer potekalo v restavraciji Kunst, smo pa pregledali dosedanje delo in ugotovili, da nam je kljub epdemiji uspelo izvesti večino aktivnosti v projektu.

Istega dne je bil tudi prvi dan izobraževanja dijakov in učiteljev na področju sestave humanoidnih robotov in programiranja le-teh. Gostili smo 15 Baskovskih dijakov iz šole Don Bosco in tri njihove učitelje, pridružilo pa se jim je tudi nekaj naših dijakov. Delo je potekalo hitro in učinkovito, v popoldanskih urah pa so si gostje ogledali tudi našo šolo, kjer smo jim predstavili prostore, opremo in predhodne projekte. Izobraževanje je trajalo 3 dni.

Zadnji dan so po izobraževanju našli še čas za krajši izlet po Sloveniji in si ogledali Bled in Ljubljano.

 

IMG 20211123 124439

Spremljajte naš projekt na: Robot3dp (sc-krsko.si)

Uradni spletni strani projekta: http://www.robot3dp.eu/

Facebook https://www.facebook.com/robot3dp/

Twiter @ROBOT3DPPROJEC1

Instagram robot3dpproject

YouTube ROBOT@3DP Channel

 

 

 

Med 19.4. in 21.4. 2021 je potekala 2. izvedba izobraževanja dijakov, ki so se ga udeležili Filip Budna, Žiga Zupanc, Luka Zakšek, Marko Grmšek, Nik Rugole Đogić, in Taj Jaromel, ter profesorja Franci Uduč in Jože Požun. Organizatorji izobraževanja so bili tokrat romunski partnerji SPOT DESIGN SRL. Tema izobraževanja pa 3D tisk, Komponente robota in industrija 4.0. Tudi tokrat so se dijaki odlično odrezali na zaključnem kvizu, najboljši pa je bil tokrat Filip Budna.

Training C2   Day1 2Spremljajte naš projekt na:

Uradni spletni strani projekta: http://www.robot3dp.eu/

Facebook https://www.facebook.com/robot3dp/

Twiter @ROBOT3DPPROJEC1

Instagram robot3dpproject

YouTube ROBOT@3DP Channel

 

 

 

 

Srečanje je potekalo virtualno preko orodja MS Teams.

Na srečanju smo pregledali dosedanje delo in analizali C1 izobraževanja za dijake. Dogovorili smo se, da bo C2 izobraževanje za dijake potekalo med 19.4. in 21.4. 2021 na daljavo zaradi epidemije Covid-19.

Index

ROBOT3DP C1 3 07Od 27.1. - 29.1.2021 je potekalo spletno izobraževanje dijakov, ki so vključeni v Erasmus+ projekt Robot3dp na področju 3D modeliranja, 3D tiska in krmiljenja krmilnikov Arduino in FPGA ter uporabe teh v izzivih industrije 4.0. Z naše šole se je dogodka udeležilo 6 dijakov različnih smeri Žan Rok Zorčič, Gašper Duhanič, Jernej Kropivnik, Anže Krašovec iz programa strojni tehnik, Tjaž Nanut iz programa elektrotehnik in David Lackovič iz programa tehniška gimnazija, ki je predstavil tudi svoj projekt izdelave virtualne igralne kocke s pomočjo krmilnika Arduino.

2nd TMeeting ROBOT3DP 03

Danes je potekalo drugo mednarodno srečanje v projektu ROBOT&3DP.  Sestanek bi se sicer moral odvijati v Bukarešti, kjer bi nas gostili v Laboratorijih romunskega partnerja SPOT DESIGN SR, vendar tam srečanja zaradi znane situacije ni bilo mogoče izvesti. Tako se je sestanek odvijal virtualno.

Na srečanju smo pregledali potek projekta in spremembe, ki so nastale zaradi pandemije Covida-19.

Ugotovili smo, da smo vsi partnerji dobro delali na Outputih in izpeljali zadane naloge v okviru teme projekta, to je industrije 4.0

Prvo leto je nastalo – in še nastaja veliko e-gradiv na področjih 3D tiska in programiranja krmilnikov, ki smo jih postavili v spletno učilnico oziroma jih bomo tja še dodajali.

Med drugim nastaja:

  • 40 primerov praktičnih prikazov, kako od ideje do 3D modela in natisnjenega modela,
  • 20 primerov praktične uporabe krmilnikov (Arduino…).

Ta učna gradiva bodo uporabljena na primeru izdelave humanoidnega robota, ki ga bomo izdelali na obeh partnerskih šolah v Španiji in pri nas v Krškem.

Dogovorili smo se tudi, da bomo poskušaki vključiti v naša izobraževanja čimveč udeležencev. Tako dijakov obeh šol, kot tudi ostalih zunanjih oseb.

Spremljajte naš project na:

Uradni spletni strani projekta: http://www.robot3dp.eu/

Facebook https://www.facebook.com/robot3dp/

Twiter @ROBOT3DPPROJEC1

Instagram robot3dpproject

YouTube ROBOT@3DP Channel

 

Krško, 14 - 15.2.2020
Projekt smo predstavili bodočim dijakom in njihovim staršem v okviru letošnjih informativnih dni. Prisotni so bili tudi predstavniki lokalnih podjetij.
 
ROBOT@3DP projekt je bil predstavljen na mednarodnem sejmu robotike IFAM 2020 od 11.-13. februarja 2020 v
131.1. 2020 smo na šoli odprli nov FabLab laboratorij, ki bo služil za projektno delo dijakov. Med gosti otvoritve so bili predstavniki lokalnih podjetij, ki so donirali sredstva za opremo, predstavniki lokalne skupnosti in evropski poslanec Franc Bogovič.
Obiskovalcem smo predstavili novo opremo, delo v labotatoriju in seveda evropski projekt Erasmus+ ROBOT@3DP
11. projektno srečanje partnerjev v novem projektu Erasmus+. ROBOT@3DP je potekalo pri koordinatorju projekta, tehnološkem inštitutu AIJU v Španiji v mestecu Ibi. Projektnega srečanja sta se udeležila dva učitelja naše šole Franci Uduč (koordinator projekta) in Jože Požun. Skupaj s partnerji iz Španije, Italije in Romunije so se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih in se bolje spoznali.
Več o projektu na uradni spletni strani http://www.robot3dp.eu/