V sklopu 51. MOS-a (Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti) v Celju, je potekal Mednarodni gospodarski forum treh držav, ki smo si nekdaj delile skupno zgodovino in sicer Slovenije, Hrvaške in Srbije. Forum so pripravili na pobudo Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, ki že dolga leta spodbuja podjetniško povezovanje s sosednjo Hrvaško, pridružili so se številni organizatorji in partnerji, od nacionalnih obrtnih in gospodarskih zbornic, resornih ministrstev, poslovnih klubov, podjetij iz vseh treh držav, z namenom, da se še izboljša gospodarsko, podjetniško povezovanje in sodelovanje med tremi državami in takšna je bila tudi vsebina dogodka. 

V okviru rešitev na področju pomanjkanja kvalitetnih kadrov smo partnerji projekta Master5 predstavili mojstrsko šolo kot eno izmed možnih rešitev. V imenu partnerstva je projekt predstavil Danijel Đekić iz Obrtničkega učiteljišta iz Zagreba.

V Posavskem obzorniku z dne 5.7.2018 je bil objavljen obsežen članek o projektu Master 5 in o okrogli mizi, na kateri smo govorili o problematiki usposobljenega kadra v Posavju in širši Sloveniji. časopis Posavski obzornik je tiskan v nakladi 26000 izvodov in je najbolj bran časopis v Posavski regiji.

https://www.posavskiobzornik.si/arhiv-obzornikov/2018/1418

 

Spoštovani,

Vljudno vas vabimo na prvo tematsko okroglo mizo, ki smo jo poimenovali »Z mojstrsko šolo do usposobljenega kadra«, ki bo

v četrtek, 31. maja 2018, ob 18. uri

v Dvorani v parku Krško (Bohoričeva ulica 5b, Krško).

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo.docx)Vabilo.docx181 kB

Predstavniki projektnih partnerjev projekta MASTER 5 - Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Občina Krško in Šolski center Krško-Sevnica, Hrvatska obrtnička komora,  Obrtničko učilište – center izobraževanja odraslih, Regionalna razvojna agencija Bačka iz Novega Sada in Kroatische Wirtschaftsvereinigung  e.V. (Hrvatska gospodarska zveza) - so v Frankfurtu ta teden obiskali dve mojstrski šoli ter se seznanili s primeri dobre prakse modela mojstrskih šol.

Krško, 19. oktober 2017 – Projekt Master 5 (Erasmus+ KA3) so z današnjo uvodno konferenco pospremili na pot izvajanja. Projektno skupino sestavljajo partnerji iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Srbije. Slovensko partnerstvo je v sestavi Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, kot vodilni partner. Slovensko ekipo sestavljajo še Občina Krško in Šolski center Krško-Sevnica. Hrvaški partnerji so hrvaška obrtna zbornica (Hrvatska obrtnička komora) in Obrtničko učilište – center izobraževanja odraslih, iz Srbije partnerstvo sestavlja Regionalna razvojna agencija Bačka iz Novega Sada in iz Nemčije hrvaško nemško gospodarsko združenje (Hrvatska gospodarska zveza).