Malta
Malta (Vir: dijaki ŠC Krško-Sevnica)

 

Naša šola se je uspešno prijavila na razpis Evropske komisije programa Erasmus+, in pridobila projekt »Ni meja za prihodnost 2019«. V šolskem letu 2018/2019 in 2019/2020 bomo dvajsetim dijakom SPSŠ Krško in Gimnazije Krško omogočili opravljanje delovne prakse na Malti in osemnajstim v Italiji. Dijaki bodo potovali na Malto okvirno v oktobru 2019 in v aprilu 2020 in v Italijo okvirno v juniju 2019 in juniju 2020.

Prakso bodo opravljali v podjetjih in neprofitnih organizacijah. Celotno povabilo in prijavnica v prilogah.

Prijava

Dijak se prijavi s posebnim obrazcem (Prijavnica_praksa.docx), ki ga najde na spletni strani šole in mu priloži motivacijsko pismo. Prijavnica in spremna dokumentacija morata biti izpolnjeni v elektronski obliki. Motivacijsko pismo je obvezna priloga. Prijavo odda kandidat za prakso v juniju 2019 (Italija) in oktobru 2019 (Malta) v tiskani obliki v tajništvo šole do srede, 22. 5. 2019,  in po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Za ostale termine se bodo dijaki lahko prijavili vsaj dva meseca pred opravljanjem prakse.

Povezava do SPLETNE PRIJAVE.

 
 

 

Torino
Torino (Vir:www.noleggiare.it)

Po dolgotrajnem načrtovanju in pripravah je končno napočil čas, da se odpravimo na praktično usposabljanje na Malto. Naša pot se je začela v jutranjih urah v nedeljo, 29. 10. 2017,  pred bencinsko črpalko OMV v Krškem. Skupaj s prof. Peklarjem (zadnji teden ga je zamenjal prof. Božič) se nas je zbralo trinajst. Čakala nas je dolga pot do letališča Treviso v Italiji, kjer smo imeli rezervirane karte za polet na Malto ob 17.30.  Let je trajal slabi dve uri in je bil za tiste, ki se prej še nikoli nismo peljali z letalom, zanimiva izkušnja.