Malta (Vir: dijaki ŠC Krško-Sevnica)

 

Naša šola se je uspešno prijavila na razpis Evropske komisije programa Erasmus+, in pridobila projekt »Ni meja za prihodnost 2019«. V šolskem letu 2018/2019 in 2019/2020 bomo dvajsetim dijakom SPSŠ Krško in Gimnazije Krško omogočili opravljanje delovne prakse na Malti in osemnajstim v Italiji. Dijaki bodo potovali na Malto okvirno v oktobru 2019 in v aprilu 2020 in v Italijo okvirno v juniju 2019 in juniju 2020.

Prakso bodo opravljali v podjetjih in neprofitnih organizacijah. Celotno povabilo in prijavnica v prilogah.

Prijava

Dijak se prijavi s posebnim obrazcem (Prijavnica_praksa.docx), ki ga najde na spletni strani šole in mu priloži motivacijsko pismo. Prijavnica in spremna dokumentacija morata biti izpolnjeni v elektronski obliki. Motivacijsko pismo je obvezna priloga. Prijavo odda kandidat za prakso v juniju 2019 (Italija) in oktobru 2019 (Malta) v tiskani obliki v tajništvo šole do srede, 22. 5. 2019,  in po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Za ostale termine se bodo dijaki lahko prijavili vsaj dva meseca pred opravljanjem prakse.

Povezava do SPLETNE PRIJAVE.

 
 

 

Torino (Vir:www.noleggiare.it)

Po dolgotrajnem načrtovanju in pripravah je končno napočil čas, da se odpravimo na praktično usposabljanje na Malto. Naša pot se je začela v jutranjih urah v nedeljo, 29. 10. 2017,  pred bencinsko črpalko OMV v Krškem. Skupaj s prof. Peklarjem (zadnji teden ga je zamenjal prof. Božič) se nas je zbralo trinajst. Čakala nas je dolga pot do letališča Treviso v Italiji, kjer smo imeli rezervirane karte za polet na Malto ob 17.30.  Let je trajal slabi dve uri in je bil za tiste, ki se prej še nikoli nismo peljali z letalom, zanimiva izkušnja.