GPS novice so časopis Šolskega centra Krško-Sevnica in so naslednik Dolgcajtnga.

Ko smo pričeli z ustvarjanjem novega časopisa, smo se odločili, da bo tokrat izšel v drugačni oblikovni podobi in zato pod novim imenom. GPS je tako skovanka iz prvih črk naših šol, gimnazije, poklicne in strokovne/sevniške šole.


V GPS novicah poročamo o dogodkih na naši šoli, uspehih naših dijakov in učiteljev, o projektih in še marsičem. Prispevki so smiselno razdeljeni v več rubrik. V želji, da bi časopis bil kar se da aktualen, je v šolskem letu 2011/12 pričel izhajati v več številkah (predvidoma bo izhajal trikrat letno). Novost je tudi ta, da ga letos oblikujejo in delno pišejo dijaki sami s pomočjo mentoric.

GPS novice so od letos v bazi Cobiss; izvode časopisa imajo v več knjižnicah po Sloveniji.

Z oblikovalko sva se vseskozi zavedali, da brez neskončnih ur dela učiteljev in dijakov GPS-a ne bi bilo, zato se oblikovanja in urejanja le-tega lotevava z veliko delovne vneme in odgovornosti do vseh nas. Pri oblikovanju naju vseskozi vodi želja, da vam ponudiva kakovosten, zanimiv in privlačen GPS, na katerega bi lahko bili vsi ponosni, ga vzeli za svojega in bi tako zaživel kot del našega šolskega vsakdana. Upava, da nama uspeva.

Še naprej vabiva dijake in učitelje, da naju obveščate o dogodkih in zanimivostih naše šole; o vseh bomo v GPS-u radi pisali. Veseli bova tudi vaših pohval, predlogov in konstruktivnih kritik. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Urednica:
Andreja Radetič, prof.

Oblikovalka:
Erika Broz Žižek, univ. dipl. inž. str., z dijaki

 

Gps 20112gps NaslovnicaGPS Marec 2012GPS 4 Junij 2012