Med jesenskimi počitnicami, natančneje 29. in 30. oktobra 2019, se nas je 41 dijakov in dijakinj Šolskega centra Krško-Sevnica odpravilo na ekskurzijo v Nemčijo, natančneje v Stuttgart. Dne 29. 10. 2019 smo se dijaki zbrali ob eni uri zjutraj pred šolo in se odpravili proti naši destinaciji. Po zelo dolgi vožnji, med katero smo tudi spali, smo končno prispeli v Stuttgart, kjer smo si najprej ogledali muzej  Porsche, v katerem smo preživeli dobri 2 uri.

Dijaki G4A so na maturantskem izletu na Gran Canariji. Kaj se tam dogaja, si lahko ogledate na tej povezavi:

http://matej.info/aktivnosti/strokovne-ekskurzije/309-avantura-gran-canaria#disqus_thread

 

Z dijaki drugega letnika tehniške gimnazije smo na začetku šolskega leta pet dni preživeli v šoli v naravi v Nerezinah. Središče večdnevnega pedagoškega procesa je bila knjiga Robinson Crusoe, zato smo vsebine posameznih predmetov poimenovali Sodobni Robinsoni z Robinsonom Crusoem v šoli v naravi. Osrednji predmet medpredmetnega povezovanja je bila slovenščina, podporna predmeta pa sociologija in matematika.

Na podelitvi spričeval splošne mature 2019 v dvorani v parku se je tudi letos zbralo lepo število dijakov, njihovih staršev, sorodnikov, drugih gostov in učiteljev Gimnazije Krško. Skozi program, ki se je pričel s pesmijo »Bodi najboljši, kdorkoli že si« (Douglas Malloch), sta nas popeljali Nina in Martina, ki je poskrbela tudi za glasbene točke. Po prijetnih govorih ravnateljice Erne Župan Pirkovič, razrednika Daniela Prše, župana Krškega Mirana Stanka ter seveda tajnika splošne mature Janeza Firbasa so na vrsto prišli maturantje, da končno prejmejo spričevala. Najbolje so se odrezali Dea Fackovič Volčanjk, Gašper Letnar, Domen Tomše, Kristina Hafner, Žan Dobrovnik in Klemen Vovk.

V četrtek, 6. 6. 2019, so dijaki G1A predstavili vsebine, opažanja in vtise iz projektnega tedna, izvedenega pred prvomajskimi počitnicami. Starše in profesorje smo pričakali ob vodnjaku pri kostanjeviški osnovni šoli, kjer smo se jim predstavili na malce nenavaden način. Povezali smo kamen, besedo in naše lastnosti ter želje. Po uvodnem pozdravu smo se podali na pot po Kostanjevici, in sicer v vlogi vodičev.

 

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je 7. junija v Kulturnem domu Krško na slavnostni akademiji v počastitev krškega občinskega praznika podelil Priznanje občine Krško Gimnaziji Krško. Priznanje je gimnazija prejela za dolgoletno delo z mladimi na področju varovanja okolja.

Več o podelitvi na spletnih straneh Posavskega obzornika: https://www.posavskiobzornik.si/novice/do-izvedbe-stevilnih-nacrtov-z-dialogom-in-zaupanjem-87298


vir slike: posavskiobzornik.si

Na 25. državnem prvenstvu iz gradbene mehanike za tretje letnike je naslov državne prvakinje osvojila Ana Urbanč.

Iskrene čestitke.

Dijaki prvega, drugega in tretjega letnika Gimnazije Krško so v torek, 7. 5. 2019, preživeli dopoldan na Vrhniki in športni dan obarvali z literarnimi vsebinami.

Cankar je bil močno navezan na svoj rojstni kraj in ga v številnih delih opisuje in opeva. Na Vrhniki nanj spominjajo spominska hiša, spomenik in pa tematska pot, ki s sedemnajstimi obeležji pripoveduje zgodbo o življenju Ivana Cankarja.

V projektu Ministrstva za zunanje zadeve "mlade veleposlanice" sodeluje tudi Gimnazija Krško, ki jo zastopa dijakinja iz razreda G3A Zala Preskar. Sicer sodeluje deset dijakinj različnih slovenskih gimnazij, ki so se odzvale povabilu državne sekretarke na MZZ Simone Leskovar. Cilj projekta je dijakinjam približati vlogo in aktivnost žensk na področju zunanjih zadev, mednarodnih odnosov in diplomacije.

Na 10. mednarodnem tekmovanju v nosilnosti mostov iz špagetov je ekipa TOBEGA Gimnazije Krško, ki so jo sestavljali TOmislav Haring, BEnjamin Bogovič in GAšper Zlobko, osvojila drugo mesto, David Hode, Matic Ančimer in Sara Colarič, ki so sestavljali ekipo DMS Srednje poklicne in strokovne šole pa so osvojili tretje mesto.