V ponedeljek, 12. 7. 2012, je potekala ob Dvorani v parku slovesna podelitev maturitetnih spričeval splošne mature Srednje šole Krško. Naklonjeno vreme je v lepem ambientu le še dodatno polepšalo zelo prijetno vzdušje, ki so mu botrovali odlični rezultati gimnazijcev ter zelo lep obisk in podpora njihovih družinskih članov. Splošno maturo je namreč prvič opravljalo vseh devet dijakov in vsi so bili uspešni. Veseli nas, da so torej prav vsi uspešno opravili zrelostni izpit že v spomladanskem roku in tako izpolnili pogoje za študij.

Razmislek o prihodnosti je vedno tudi razmislek o Zemlji. Tu je likovna spodbuda k temu, da se na nek način odzove prav vsak. Zemlja v mreži odpira širok nabor misli in občutkov, ki so lahko navdih za bodoče ravnanje.

Ideja je nastala v gimnazijskem razredu G1A ob misli na količino uporabljenih kirurških mask. Pri poslikavi stiroporne krogle smo se medpredmetno povezali z geografijo, tehnična podpora pri postavitvi pa je spontano prišla iz razreda S2A.

Mentorica Jana Škoda, prof.

Dijak David Lackovič G3A je sodeloval na natečaju Hudi talenti elektronike 2020/2021 in s svojim projektom "senzor globine v cisterni" zasedel odlično 3. mesto.
Rezultati natečaja in projekti najboljših tekmovalcev so na  https://talenti.hte.si/
 
Mentor: Jože Požun

Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije smo drugo leto zapored sodelovali na mednarodnem tekmovanju in se odlično odrezali. Izboljšali smo svojo lansko uvrstitev, za katero smo prejeli srebrno priznanje. Naša letošnja ideja je prejela zlato priznanje. Še več. V konkurenci 24 srednješolskih in višješolskih ekip iz treh držav smo dosegli največ točk in dosegli 1. mesto.

Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije v šolskem letu 2020/21 sodelujejo na 18. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma. Letošnja tema je Moj kraj moj chef. Raziskovali smo tradicionalno kulinariko Posavja in Bizeljskega ter Kozjanskega. Odkrili mnogo odličnih jedi in jih oblikovali v novo gastronomsko-turistično ponudbo. Ustvarili smo VEČERJO GOSPODA KOPUNA – v okviru te smo nadgradili tradicionalne jedi na raven vrhunskih in jih ponudili v skrivnostnem podzemnem ambientu Repnice Najger v Brezovici na Bizeljskem. Naš kuharski mojster – chef pa je Srečo Kunst iz gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli.

»Ljudje, ki si ne postavljajo ciljev, tavajo skozi leta svojega življenja in se pritožujejo, da je življenje težko. Ko vemo, kaj hočemo, se lahko postavimo v položaj, kjer določimo svoje cilje in se napotimo proti njim. Največje življenjske rezultate po navadi dosežemo s preprostimi sredstvi – lahko bi rekli, da sta dovolj zdrava pamet in vztrajnost.« (John Templeton)

V ponedeljek, 13. julija 2020, v jutranjih urah so se dijaki in dijakinje slovenskih gimnazij lahko seznanili s svojimi rezultati na letošnji maturi. Za večino je sledil vzdih olajšanja, saj so uspešno opravili maturo. Nekateri pa bodo morali pokazati še nekaj vztrajnosti, da bodo uspešno zaključili maturo.