»Ljudje, ki si ne postavljajo ciljev, tavajo skozi leta svojega življenja in se pritožujejo, da je življenje težko. Ko vemo, kaj hočemo, se lahko postavimo v položaj, kjer določimo svoje cilje in se napotimo proti njim. Največje življenjske rezultate po navadi dosežemo s preprostimi sredstvi – lahko bi rekli, da sta dovolj zdrava pamet in vztrajnost.« (John Templeton)

V ponedeljek, 13. julija 2020, v jutranjih urah so se dijaki in dijakinje slovenskih gimnazij lahko seznanili s svojimi rezultati na letošnji maturi. Za večino je sledil vzdih olajšanja, saj so uspešno opravili maturo. Nekateri pa bodo morali pokazati še nekaj vztrajnosti, da bodo uspešno zaključili maturo.

V ponedeljek, 18.5.2020, se v šolo vračajo dijaki zaključnih letnikov po navodilih razrednikov (učiteljev). Dijaki nižjih letnikov nadaljujejo z izobraževanjem na daljavo.

Veljali bodo posebni ukrepi, z upoštevanjem le-teh boste zmanjšali možnost za okužbo in s tem zaščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Vhod v šolo bo možen le za tiste, ki imate pouk po urniku, s podpisano izjavo, ki jo boste oddali varnostniku pred vstopom v šolo.

Podrobna navodila si preberite v priponki.

V sredo, 12. 2. 2020, nas je v Krškem spet obiskalo popularno gledališče THE AMERICAN DRAMA GROUP EUROPE, ki prireja igre v angleškem jeziku in ima predstave v 40 državah po svetu.

Z njimi sodelujemo že vrsto let in naši dijaki so zadovoljni, ker lahko gledajo gledališko igre v angleškem jeziku.

Dijaki 1. letnika Gimnazije Krško so se v mesecu septembru prijavil na tekmovanje Več znanja za več turizma, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Tema letošnjega tekmovanja je Festival naj bo. Tako so predlagali Festival krškopoljca in oblikovali idejo za vsakoletni dogodek ali festival v obliki pisne naloge. Predlagali smo vrsto dejavnosti in dogodkov ter razmišljali o organizaciji takega dogodka, ki bi pomagal pri promociji blagovne znamke krškopoljca (edine avtohtone slovenske pasme prašiča) in izdelkov iz njegovega okusnega mesa ter seveda kmetij in podjetij, ki te izdelke proizvajajo. Izdelali smo tudi promocijski spot za ta dogodek. Pomemben del tekmovanja je tudi predstavitev ideje na turistični tržnici v okviru sejma Alpe-Adria, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Med jesenskimi počitnicami, natančneje 29. in 30. oktobra 2019, se nas je 41 dijakov in dijakinj Šolskega centra Krško-Sevnica odpravilo na ekskurzijo v Nemčijo, natančneje v Stuttgart. Dne 29. 10. 2019 smo se dijaki zbrali ob eni uri zjutraj pred šolo in se odpravili proti naši destinaciji. Po zelo dolgi vožnji, med katero smo tudi spali, smo končno prispeli v Stuttgart, kjer smo si najprej ogledali muzej  Porsche, v katerem smo preživeli dobri 2 uri.

Dijaki G4A so na maturantskem izletu na Gran Canariji. Kaj se tam dogaja, si lahko ogledate na tej povezavi:

http://matej.info/aktivnosti/strokovne-ekskurzije/309-avantura-gran-canaria#disqus_thread

 

Z dijaki drugega letnika tehniške gimnazije smo na začetku šolskega leta pet dni preživeli v šoli v naravi v Nerezinah. Središče večdnevnega pedagoškega procesa je bila knjiga Robinson Crusoe, zato smo vsebine posameznih predmetov poimenovali Sodobni Robinsoni z Robinsonom Crusoem v šoli v naravi. Osrednji predmet medpredmetnega povezovanja je bila slovenščina, podporna predmeta pa sociologija in matematika.

Na podelitvi spričeval splošne mature 2019 v dvorani v parku se je tudi letos zbralo lepo število dijakov, njihovih staršev, sorodnikov, drugih gostov in učiteljev Gimnazije Krško. Skozi program, ki se je pričel s pesmijo »Bodi najboljši, kdorkoli že si« (Douglas Malloch), sta nas popeljali Nina in Martina, ki je poskrbela tudi za glasbene točke. Po prijetnih govorih ravnateljice Erne Župan Pirkovič, razrednika Daniela Prše, župana Krškega Mirana Stanka ter seveda tajnika splošne mature Janeza Firbasa so na vrsto prišli maturantje, da končno prejmejo spričevala. Najbolje so se odrezali Dea Fackovič Volčanjk, Gašper Letnar, Domen Tomše, Kristina Hafner, Žan Dobrovnik in Klemen Vovk.

V četrtek, 6. 6. 2019, so dijaki G1A predstavili vsebine, opažanja in vtise iz projektnega tedna, izvedenega pred prvomajskimi počitnicami. Starše in profesorje smo pričakali ob vodnjaku pri kostanjeviški osnovni šoli, kjer smo se jim predstavili na malce nenavaden način. Povezali smo kamen, besedo in naše lastnosti ter želje. Po uvodnem pozdravu smo se podali na pot po Kostanjevici, in sicer v vlogi vodičev.

 

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je 7. junija v Kulturnem domu Krško na slavnostni akademiji v počastitev krškega občinskega praznika podelil Priznanje občine Krško Gimnaziji Krško. Priznanje je gimnazija prejela za dolgoletno delo z mladimi na področju varovanja okolja.

Več o podelitvi na spletnih straneh Posavskega obzornika: https://www.posavskiobzornik.si/novice/do-izvedbe-stevilnih-nacrtov-z-dialogom-in-zaupanjem-87298


vir slike: posavskiobzornik.si