628173337 IMG 20191230 161137Ko se je 16. marca klasično šolsko življenje ustavilo skupaj  s celotno družbo, ko se je človek umaknil, je narava pridobila nekaj odvzetega prostora in pokazala svoje čare, človek pa je dobil priložnost poiskati v sebi lastno vrednost, svoje talente, prave vrednote in se na novo definirati. Narava sicer večno kaže svojo lepoto, vendar smo se minljivi ljudje šele zdaj ustavili in odprli oči, srce in um.

DSC 4267V soboto, 22. 2. 2020, je telovadnica ŠC Krško-Sevnica dobila povsem drugačno, že kar pravljično podobo – ob mnogih spretnih rokah sodelavcev Plesne šole Pingi in Štajerske hiše kulinarike je postala čudovito prizorišče za ustvarjanje najlepših spominov. Ko so vanjo po dobro vodeni, a sproščeni popoldanski generalki pričeli samozavestno vstopati dijaki in dijakinje v izbranih toaletah in z nasmehi na obrazu, smo vedeli, da so izvrstno pripravljeni za ples in da je njihov večer domišljen do vsake podrobnosti. Večer, ki je prvič združl vse tri enote šolskega centra, saj so na zaključnem plesu tokrat blesteli tudi dijaki frizerske in mizarske smeri.

Slika1Na našem šolskem centru je navada, da najbolj uspešne in zaslužne dijake v organizaciji dijaške skupnosti enkrat letno peljemo na zanimiv izlet, ponavadi pokukamo preko slovenskih meja. Tako smo decembra zbrali preko 40 najboljših dijakov vseh programov in letnikov ter se z dobro voljo in v prednovoletnem vzdušju odpeljali v gornjeavstrijsko prestolnico Linz, simpatično obdonavsko mesto z 200.000 prebivalci in rimskimi koreninami. V letu 2009 si je Linz z litovskim Vilniusom delil naziv prestolnica kulture in tega leta so zgradili ti. muzej prihodnosti Ars Electronica, ki je bil osrednja točka našega ogleda.

DSC 0855POVSOD LEPO, DOMA NAJLEPŠE

(na ŠC Krško-Sevnica v torek, 24. 12. 2019)

Povezovalca Erik in Marko sta obiskovalce prireditve popeljala s čarobnim novoletnim vlakom po Evropi – po krajih (Gran Canaria, Bratislava, Stuttgart, Irska in Linz), ki so jih v tem šolskem letu obiskali naši dijaki in nazaj domov – tja, kjer je naš dom in se počutimo ljubljene ter sprejete.

1 Maturantski 2019

Celotno galerijo slik si lahko ogledate na tej povezavi:
fotoutrinki z maturantskega plesa 2019

14V petek, 14. 12. 2018, smo se dijaki ŠC Krško-Sevnica odpravili na nagradni izlet v Benetke, čudovito mesto na vodi. Sprehodili smo se po adventnih beneških ulicah, preko številnih mostov, ogledali pa smo si tudi mnoge znamenitosti - Markov trg, Doževa palača, Baziliko sv. Petra, Most vzdihljajev, most Rialto, delavnico muranskega stekla … Prosti čas smo izkoristili za nakupe in oglede v trgovinicah, butikih, na mestni tržnici in na adventnih stojnicah. Ko se je zmračilo, so Benetke postale še bolj mistične in čarobne, okrašene s prazničnimi lučkami in v adventnem vzdušju. Dan, ki je bil vsekakor razgiban in poln novih doživetij ter vtisov, smo zaključili z večerno plovbo po Beneški laguni, kjer smo lahko še zadnjič občudovali pogled na veličastne Benetke. Vtisi izleta so neverjetni, smo pa za dobro vzdušje poskrbeli tako dijaki kot tudi profesorji.

 

Ana, E3A

Celovec1Na naši šoli smo bili letos odlični, pridni in vzorni učenci nagrajeni z izletom v Avstrijo. V četrtek zjutraj smo se odpravili proti Borovljam na Koroškem. Po poti smo si lahko ogledali snežno idilo na prelazu, melišča, slapove...

17022423 1384935231526637 7691870540271434610 NPo nekajletnem premoru ples v maskah na naši šoli.

DSC 0245Ob svetovnem dnevu poezije smo prostor v avli  pred dežurno ložo spremenili v priložnostni oder za vse, ki verjamemo v moč besede. Poezija je eden najčudovitejših vzporednih svetov, kamor se lahko zatečemo vsi, se v njem udomačimo, ustvarjamo in poustvarjamo. V poeziji odseva osebna in družbena resnica, hkrati pa lahko ima moč spreminjati svet ali vsaj polepšati dan.
Namesto mikrofona  smo dijakom in dijakinjam pripravili barski stolček, saj je pesem postala plačilno sredstvo za napitek.