Pred kratkim so nas obiskali Rdeči noski, oziroma njihovi predstavniki. Na kratko so nam predstavili svoje delo. Spoznali smo, da so njihova dela zelo humana in dobronamerna. Vsekakor pa že ime pove, da so nepredvidljivi, kar so nam tudi pokazali. Predstavili so nam njihovega Dr. E.K-a , ki nam je na zelo humorističen način še z dejanji pokazal, kako se oni lotijo te stvari. Vsekakor so zelo zanimivi, ter vsakemu otroku vsaj za trenutek odmislijo bolečino, ter na obraz narišejo nasmeh. 

Špela Škulj, G1A

 

 

Dijaki G1A in učiteljski zbor smo dva meseca pred obiskom Rdečih noskov začeli z zbiranjem rabljenih kartuš in tonerjev za Rdeče noske. S tem se iz okolja kontrolirano odstranijo odpadki in kancerogene snovi v njih, za vsak uporaben toner ali kartušo pa ta humanitarna organizacija dobi 1 evro za svoje delovanje. Zbrali smo 50 kartuš in tonerjev, ki jih je pristojno podjetje že odpeljalo na predelavo v Avstrijo. Z zbiranjem nadaljujemo.
 
Na dan obiska Rdečih noskov pa so dijaki in učiteljski zbor zbrali tudi preko 60 evrov z nakupom rdečih noskov. Zbrani denar smo predali gospe Evi Škofič Maurer, ki s svojimi klovni zdravniki že dobrih osem let obiskuje male bolnike po bolnišničnih oddelkih in jim s smehom poskuša pomagati preživljati težke dni in jih voditi k zdravju. Vsem dijakom in učiteljem se lepo zahvaljujemo.
 
G1A in Veronika Gradišek, razredničarka