V četrtek, 14. 02. 2012, smo se dijaki Gimnazije Krško z avtobusom odpravili v Maribor, na  zimski športni dan. Spremljali so nas profesorica Škoda ter profesorja Pernar in Peklar.

Med  vožnjo do Maribora  smo večinoma zganjali norčije in se ukvarjali z mobilnimi telefoni. Čeprav je bila pot dolga, je minila hitro. Ta četrtkov izlet je bil za nekatere pravi adrenalinski podvig. Predvsem zato, ker so nekateri prvič stopili na drsalke.

To pa še ni bilo vse. Najprej so nas  odpeljali v Bowling center.

Da, to pa je bila popestritev izleta. V predprostoru smo se preobuli v športne čevlje, ki so obvezni del opreme pri tej igri, nato pa izbrali svojo težo krogle ter se podali na Bowling steze. Bilo je zelo zanimivo. Po dobri uri igranja smo imeli še premor za malico, nato pa smo nadaljevali pot do Ledne dvorane.

Prihodu na drsališče je sledila izposoja drsalk, nato pa trenutek »spolzkih tal«. Počasi smo stopili na led in že se je začelo. Sledili so dvojni in trojni axli, preskočene in vskočene piruete … ko smo lovili po drsališču sošolce, ki so prvič poskusili tako imenovani umetnostni šport. Skupaj smo izvajali kombinacijo korakov, da smo nekako »teamsko« reševali kolege iz zapletenih situacij. No, nekateri so se kar dobro znašli, ostali pa so športni dan zaključili z ugotovitvijo, da je bil led precej trd in hladen…

A vse se je končalo srečno in brez poškodb. Čas nam je dopuščal, da so nas (dekleta) sošolci za »Valentinčka« povabili še na vročo čokolado, ki pa je bila zaradi prestanih naporov slajša kot po navadi.

Utrujeni, vendar polni dogodivščin, smo se odpeljali proti domu…v  naše  Posavje,  pred našo šolo, kamor smo prispeli ob 15:30. uri. 

Zala Kržan, G1A