V ponedeljek, 4. 2. 2013, smo si dijaki prvega letnika krške gimnazije  ogledali Valvasorjevo knjižnico Krško. Sama poznam knjižnico, ker sem njena redna obiskovalka in njena članica. Vendar pa sem o njej izvedela nekaj več, kot sem vedela prej. Res, da sem že bila z osnovno šolo v tej knjižnici, vendar se mi zdi, da sem si sedaj zapomnila več kot prej.

Ko smo prispeli do tam, so nas razdelili v dve skupini. Moja skupina si je najprej ogledala sobo, v kateri imajo predstavljeno zgodovina speedweya v Sloveniji. Ta soba je nastala leta 2009, najprej so želeli narediti razstavo za speedway v Krškem, ker pa niso imeli dosti podatkov, so se odločili za speedway v Sloveniji.

 

Nato so nam predstavili , kako lahko z COBISSom hitreje pridemo do želene knjige. Najprej so nam pokazali način, nato pa smo poskusili poiskati knjigo sami po parih.

Za konec pa smo si ogledali še Kapucinsko knjižnico. V njej imajo shranjene stare knjige, nekatere so pisane v slovenščini, druge pa so v latinici. Teme v knjigah so teološke, splošne, filozofske in medicinske.