15 Let Pohod2Mogoče že veste ali pa tudi ne – nič hudegaSmile, naša Gimnazija praznuje 15 let – toliko kot je bila večina stara, ko ste prvič prestopili njen prag.

Ob tej mali, a za nas zelo pomembni obletnici, Vas vabimo, da se nam pridružite na srečanju vseh generacij Krških GIMNAZIJCEV.

Ob 15. obletnici Gimnazije Krško Vas vljudno vabimo na pohod na Lisco, ki bo v soboto, 21. 6. 2014.

Saj se še spomnite športnih dni ali ne! Za nekatere so bili prijetni za ene pa nočna mora. Tokrat je lahko malo drugače. Dobimo se ob 8.15 pred šolo v Krškem oz. ob 9.00 pri vinski kleti Mastnak (Sevnica).

DSC 0082V sredo, 5. februarja 2014, je potekala svečana akademija ob 15-letnici gimnazijskega izobraževanja v Krškem. Slavnostni dogodek, ki se je odvijal v Kulturnem domu Krško, so dijaki povezali s slovenskim kulturnim praznikom.

Svecana Akademija Splet

Vljudno vabljeni.

Komisija za izbor logotipa Gimnazije Krško v sestavi  Svetlane Novak, učiteljice strokovnoteoretičnih predmetov elektrotehnike, Jane Škoda, učiteljice umetnostne vzgoje, Andreja Peklarja, učitelja računalništva, je v petek, 10. 1. 2014, pregledala poslane prispevke in se enoglasno odločila za logotip dijaka Žige Veneta. Čestitamo.

Logo Gimnazija Vene

Martina Orožen, prof.

 

Ob 15. obletnici gimnazijskega izobraževanja v Krškem Vas vljudno vabimo na literarni večer "15  LITERATOV ZA  15  LET  GIMNAZIJE", ki bo v petek, 31. januarja 2014, ob 16. uri v avli Šolskega centra Krško-Sevnica.

Literarni Vecer Splet

Priponke:
Prenesi to datoteko (vabilo_literarni_vecer.pdf)vabilo_literarni_vecer.pdf7496 kB

Na razpis za himno Gimnazije Krško je prispel en sam prispevek. Z malo lepotnimi popravki jo je aktiv slovenistk  soglasno potrdil. Sestavil jo je Ervin Tršelič, dijak G3A. Da bo zaživela v pravi podobi, čaka še na uglasbitev. Prizadevnemu dijaku iskreno čestitamo.

Martina Orožen, prof.

 

Himna  Gimnazije Krško

Krška gimnazija,

kjer že leta znanje se podaja,

je kulturna invazija,

kjer vedno nekaj se dogaja.

 

Na poti k ciljem ne obupamo,

ponosni  korakamo in si zaupamo.

Ne, to ni naša fantazija,

ampak projektov polna je unija.

 

Gimnazijci polni smo idej,

marljivosti pri nas ne zmanjka,

spoznanja vrata nam odpirajo,

da v tehniko prodiramo.

 

Krška gimnazija,

kjer modrost se nadgrajuje,

je svojevrstna  inštitucija,

v kateri vsak dijak kraljuje. 

 

DSC 0459

V četrtek, 12. 12.  2013,  je potekala uradna otvoritev razstave Petnajsterostišje. To je prva prireditev, ki bo obeležila 15. obletnico gimnazijskega programa v Krškem. V avli šole si lahko ogledate likovna dela 15 generacij Gimnazije Krško. Avtorji likovnih del so Danijela Pirc, Lucija Bogolin, David Kozinc, Luka Oštir, Anej Kostrevc, Erik Marin, Jerneja Lovenjak, Patricija Kranjc, Ina Bogolin, Eva Radej, Luka Colarič, Sabina Našić, Alja Kokalj, Jernej Žarn in David Rožman. Razstavo, ki je zelo polepšala šolski prostor, je uredila profesorica Jana Škoda.

Spoštovani bivši in sedanji dijaki, cenjene dijakinje, sodelavci ter sodelavke, občani in občanke Krškega in okolice!

Šolski center Krško-Sevnica vabi k sodelovanju, da bi skupaj primerno obeležili 15 let dela gimnazijskega programa, ki se izvaja kot enota šolskega centra in se sedaj imenuje Gimnazija Krško. Pridružite se nam pri ustvarjanju zbornika ob obletnici, v katerem si želimo objaviti čim več prispevkov in slikovnega izbora, povezanega z gimnazijo v Krškem. Pri tem seveda potrebujemo vašo pomoč in iskreno računamo nanjo.
Gradivo zbiramo do 15. januarja 2014, zbornik pa bo izšel ob slavnostni akademiji Gimnazije Krško v februarju 2014.

Vljudno vabljeni k soustvarjanju zbornika, saj skupaj zmoremo bolje in več.

Prispevke lahko pošljete po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ali po pošti na naslov: Gimnazija Krško, Cesta krških žrtev 131, 8270 Krško

Gimnazija Krško

15let GIMNAZIJEOb 15. obletnici gimnazijskega izobraževanja v Krškem Vas vljudno vabimo na otvoritev likovne razstave Petnajsterostišje, ki bo v četrtek, 12. 12. 2013, ob 16. uri v avli Šolskega centra Krško-Sevnica.

Na otvoritvi nas bodo v umetniško ustvarjanje zazibali akustični toni in besede naših dijakov.

Gimnazija Krško, ki izvaja javni izobraževalni program Tehniška gimnazija, je nastala na tradiciji tehniškega izobraževanja v Krškem.

Tehniška šola v Krškem je bila ustanovljena na pobudo gospodarstva z namenom, da izobražuje kadre za potrebe razvijajoče se industrije v Posavju, na Dolenjskem in spodnjem Štajerskem. V letu 1957 se je v tedanjo Tehniško srednjo šolo Videm-Krško na Hočevarjevem trgu 1 vpisala prva generacija dijakov.

Glede na potrebe v okolju in s spremembami šolskega sistema so se spreminjali tudi programi, ki so se izvajali na šoli.