Delo FRIZERK in FRIZERJEV je pestro, zanimivo, pa tudi pomembno, saj lajša bremena vsakodnevnega stresa in našemu videzu omogoča zrcaliti našo osebnost

Naj vas najprej popeljemo v frizersko delavnico, kjer je vedno živahno. Dijaki in dijakinje 1. letnikov se najprej dobro spoznamo s svojo lutko. Naučimo se osnov česanja, navijanja, feniranja in oblikujemo pričeske na pravih frizerskih učnih lutkah. Kar hitro se srečamo tudi s strokovnim umivanjem las in z masažo lasišča. Najprej smo modeli drug drugemu, ne samo pri umivanju, ampak tudi pri urejanju nohtov in ličenju. Pri praktičnem pouku se naučimo tudi oblikovanja nohtov, pravilne nege, lakiranja, podaljševanja, nege kože, ličenja za vsak dan in za svečane priložnosti. Počasi postajamo pravi umetniki lepote las in obraza.

V drugem in tretjem letniku spoznamo veliko novega, šolska delavnica je pogosto polna naših modelov in svoje znanje izpopolnjujemo na pravih modelih. Začne se pravo friziranje: striženje, barvanje, kodranje, oblikovanje pričesk. Naučimo se narediti tudi lasni vložek in na koncu na zaključnem izpitu predstavimo celovito podobo moškega in ženskega modela ter poskrbimo za dobro počutje vseh naših modelov s skrbno nego. Naše spretne roke vihtijo frizerske škarje zelo ubrano in natančno oko izvede prave mojstrovine.

Vsako leto s posebnim navdušenjem čakamo novo temo Festivala slovenskih frizerskih, tekstilnih in oblikovnih šol, ki poteka vsakič v drugem mestu. Ideja festivala je, da vsaka šola predstavi svoj modni izhod na temo, ki jo določi šola organizatorica. Enkrat potujemo s pričeskami skozi čas, drugič se podamo na underground sceno, tretjič se igramo z geometrijo v pričeskah.

V naših frizerskih delavnicah res ni dolgčas – obiščejo nas tudi predstavniki podjetij, ki nam predstavijo novosti na področju frizerstva, nove materiale in modne trende, tako da že v času šolanja spoznamo, da se mora frizer ves čas seznanjati z novostmi. Celo slavne smo že naličili in slavni učijo ličiti nas.

Naše izkušnje nas torej plemenitijo v ustvarjalne frizerje in frizerke.

DSCN0578

 DSCN0586PREDMETNIK