»Srčno skozi štiri letne čase« – prireditev za šolski sklad


V četrtek, 14. marca, po rednih govorilnih urah, se živahno vzdušje na našem šolskem centru ni umirilo,
ampak se je le stopnjevalo in preselilo v športno dvorano, kjer je bilo že vse nared za dobrodelno
prireditev za potrebe šolskega sklada. 45 nastopajočih in lepo število naklonjene publike je ustvarilo
prijetno vzdušje, ki je le nadgradilo moto prireditve – povezati različne generacije in različne zvrsti
umetnosti v en, dober namen.

 

 

 

Srce Srednje šole Sevnica so naši dijaki, ki so blesteli na vseh treh predstavitvah  in smo zelo ponosni nanje!

Postanite naši dijaki tudi vi... VESELI VAS BOMO!

 

 

 

V prazničnem decembru so v starem delu krškega mestnega jedra postavili lično narejene zložljive stojnice, ki so jih v učilnici za praktični pouk izdelali dijaki Srednje šole Sevnica izobraževalnega programa mizar po načrtih študenta arhitekture Mihe Topliška.


Dijaki, ki obiskujejo izobraževalni program mizar v sevniški srednji šoli, so se v novembru lotili izdelave lesene hiške, ki bo del veselega decembrskega dogajanja v starem krškem mestnem jedru.
Projekt izdelave lesene hiške smo uvrstili v dva strokovna šolska predmeta - bivalno pohištvo in računalniško risanje. Dijaki tretjega letnika so skupaj z učiteljem računalniškega risanja pripravili natančen računalniški načrt hiške, pri teoretičnem pouku bivalnega pohištva pa so pripravili na osnovi računalniškega načrta točen izračun potrebnega materiala in s tem povezanih stroškov za izdelavo hiške. Ponudbo, ki smo jo pripravili, so na Občini Krško, ki je naročnik izdelka, potrdili in dijaki so se lotili izdelave v učilnici za praktični pouk, ki jo imamo v prostorih podjetja Stilles. 

 

Popestritev praktičnega pouka v programu frizer s strani podjetja Ilirija - Subrina Professional. Boris Dragan, ki je naš bivši dijak je dijakom predstavil novosti v njihovem programu.

 

 

 

Prireditev ob kulturnem prazniku, ki so ga pripravile naše dijakinje in dijaki. 

 

 

 

Generacija20011

Generacija Frizerjev 2001 na obisku na Srednji šoli Sevnica.

Po dolgem času so se vrnili v šolske klopi in obujali spomine skupaj s svojo razredničarko Smiljo Radi. Spomini na srednješolska leta so bila lepa in polna doživetij. Vsakdo je imel svojo zgodbo. Nekateri so ostali v svojem poklicu, drugi pa so si našli "kruh" tudi v drugih "vodah". Nataša Pinoza je postala uspešna manekenka in fotomodel. Dejan Kocjan je še vedno na naši šoli, tokrat kot učitelj praktičnega pouka, ki svoje znanje prenaša na bodoče mlade frizerje.