Dijaki in dijakinje prvega letnika frizerstva so spomladi pred odhodom na praktično usposabljanje fotografirali na temo »Mi v pokrajini«. Najboljše štiri fotografije smo poslali na republiški natečaj, ki ga organizira Društvo učiteljev geografije Slovenije in je imel svoj zaključek 5. aprila ob »Noči geografije«. Najboljših 10 fotografij pa smo s podporo šolskega sklada ŠC Krško-Sevnica dali tudi natisniti na ustrezne formate za razstavo.

 Odslej si bodo na fotografijah lepot pokrajine lahko odpočili svoje oči in misli dijaki med obrokom v jedilnici, del pa jih izreka dobrodošlico obiskovalcem na stenah prvega nadstropja. Štirim dijakinjam, katerih fotografije so bile po izboru šolske komisije poslane na republiški natečaj, so bila ob koncu pouka podeljena priznanja. To so dijakinje Delila Avdić, Katrin Žerjav, Kaja Pirc in Polona Pfeifer.

 V šolski komisiji smo sodelovali: fotograf Samo Hajtnik ter profesorji Jana Škoda, Erika Broz Žižek, Andrej Peklar ter Veronika Gradišek. Ocenjevali smo po kriterijih: skladnost s temo, kakovost, izvirnost ter sporočilna vrednost oz. skladnost fotografije in naslova.

 Dijakom čestitamo, bralce pa vabimo k ogledu najboljših fotografij: 

  1. Delila Avdić: Med globino in višino
  2. Katrin Žerjav: Sorodnost v svetlobi
  3. Kaja Pirc: Osamljen
  4. Polona Pfeifer: Neustavljivo brzenje življenja
  5. Delila Avdić: Lahkotna pot
  6. Polona Pfeifer: Zavetje plitvin
  7. Sladić Amadej: Postanek v slovo
  8. Evelin Ivanović: Neomajnost
  9. Polona Pfeifer: Zeleni pogovor
  10. Saša Vidrih: Spomin nate

 

Veronika Gradišek, prof.