ObSevnica 620. 2. 2023 smo učenci 3-jih letnikov odšli na obisk k sevniškemu županu Srečku Ocvirku. Tam nas je poleg njega sprejela še njegova sodelavka Neža ter načelnik Upravne enote Franc Judež. Popeljali so nas v enega od prostorov njihove zgradbe. Župan Občine Sevnica nam je bolj podrobno predstavil svoj poklic, kako njegovo delo poteka, kakšne so njegove naloge, s čim vse se mora spopadati itd. Na kratko so nam predstavili tudi naloge načelnika Upravne enote Sevnica ter zaposlenih tam.

Dijaki in dijakinje smo bili zelo radovedni in skoraj nam ni zmanjkalo vprašanj za gospoda župana. Izvedeli smo vse od pokritja bazena, tudi o nočnih klubih in vse od njegovega navajanja na uradna oblačila. Zanimivo, kajne? Tudi to je bilo eno izmed naših vprašanj. Kako se je on iz svoje cone udobja čez noč moral spopasti s kravato, srajčko ter šolenčki.

Izvedeli smo veliko novih stvari in bili presenečeni nad raznolikostjo, ki ga mora opravljati. V imenu vseh, ki smo bili prisotni, se iskreno zahvaljujemo gospodu županu ter njegovim zaposlenim za lep sprejem.

Valentina Cestnik, 3.aFR