Sm2020»Ljudje, ki si ne postavljajo ciljev, tavajo skozi leta svojega življenja in se pritožujejo, da je življenje težko. Ko vemo, kaj hočemo, se lahko postavimo v položaj, kjer določimo svoje cilje in se napotimo proti njim. Največje življenjske rezultate po navadi dosežemo s preprostimi sredstvi – lahko bi rekli, da sta dovolj zdrava pamet in vztrajnost.« (John Templeton)

V ponedeljek, 13. julija 2020, v jutranjih urah so se dijaki in dijakinje slovenskih gimnazij lahko seznanili s svojimi rezultati na letošnji maturi. Za večino je sledil vzdih olajšanja, saj so uspešno opravili maturo. Nekateri pa bodo morali pokazati še nekaj vztrajnosti, da bodo uspešno zaključili maturo.

Na naši gimnaziji je splošno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 17 dijakinj in dijakov razreda G4A, uspešnih pa je bilo 14 oz. dobrih 82 %. Zlatega maturanta ali maturantke letos nimamo, vendar je med njimi veliko zlatih dijakov in dijakinj, če merimo njihova dejanja in srčno kulturo.

Šest dijakov in dijakinj je doseglo več kot  20 točk, Najboljša med njimi je bila Ana Urbanč s 27 točkami, sledijo pa Martina Gramc, Martin Sešlar, Sebastjan Arne Stolič ter Irvin Gabrič in Zarja Zidarič Petrovič. Za odličen uspeh na maturi so bili nagrajeni s knjižnimi nagradami, ki sta jih podelila ravnateljica Gimnazije Krško Erna Župan Pirkovič in župan občine Krško mag. Miran Stanko. 

Poleg tega je maturitetne izpite opravljalo tudi šest dijakov iz prejšnjih generacij gimnazije. Dodatni maturitetni izpit splošne mature je opravljalo devet dijakov SPSŠ Krško, uspešnih pa je bilo osem.

Podelitev je potekala na prostem, tako smo se lahko na slovesen način in brez mask poslovili od uspešne generacije maturantov. Dijake sta nagovorila ravnateljica Gimnazije Krško in župan občine Krško, tajnik splošne mature Janez Firbas pa je predstavil statistične podatke o opravljanju letošnje mature. Zaključili smo s pesmijo, ki nam jo je še zadnjič kot dijakinja naše šole zapela Martina Gramc.

Zapisala Mateja Traven