Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije v šolskem letu 2020/21 sodelujejo na 18. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma. Letošnja tema je Moj kraj moj chef. Raziskovali smo tradicionalno kulinariko Posavja in Bizeljskega ter Kozjanskega. Odkrili mnogo odličnih jedi in jih oblikovali v novo gastronomsko-turistično ponudbo. Ustvarili smo VEČERJO GOSPODA KOPUNA – v okviru te smo nadgradili tradicionalne jedi na raven vrhunskih in jih ponudili v skrivnostnem podzemnem ambientu Repnice Najger v Brezovici na Bizeljskem. Naš kuharski mojster – chef pa je Srečo Kunst iz gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli.


Prvi del tekmovanja predstavljata naloga z natančno predstavitvijo ideje in načrta trženja ter promocijski spot, ki smo ju oddali 30. marca. Drugi del tekmovanja je predstavitev ideje na turistični tržnici, ki bo letos potekala virtualno – v šoli bomo pripravili stojnico, promocijsko gradivo in se z drugimi tekmovalnimi ekipami ter ocenjevalno komisijo povezali preko Zooma.

Naloga VEČERJA GOSPODA KOPUNA

Mentorici: Veronika Gradišek in Mateja Traven