V ponedeljek, 7. 12. 2015, nas je na gimnaziji Krško obiskal evropski poslanec Franc Bogovič. Peto šolsko uro si je vzel čas, da se je pogovoril z dijaki drugega, tretjega in četrtega letnika gimnazije. Predstavil nam je svojo življenjsko pot, kako je skupaj z ženo ustanovil družinsko podjetje.

Svojo politično pot je začel kot predsednik Krajevne skupnosti Koprivnica, nato postal župan Občine Krško in to službo opravljal kar štiri mandate, vse dokler ni postal poslanec v državnem zboru, kasneje tudi predsednik Slovenske Ljudske stranke (SLS) in nato prišel do službe evropskega poslanca. Razložil nam je tudi, kako deluje Evropski parlament, predstavil glavne stranke in najpomembnejše ljudi v Evropskem parlamentu in Evropskem svetu. Z nami se je pogovoril o nekaterih aktualnih temah Evropskega parlamenta, kot je npr. begunska kriza in nam odgovoril na naša vprašanja. Menim, da je bil pogovor vsekakor zelo zanimiv in koristen, saj smo dobili vpogled v delovanje Evropske unije in evropske politike ter iz prve roke dobili informacije o razlogih za nekatere odločitve Evropskega parlamenta, nenazadnje pa dobili tudi praktična darilca.

Žiga Kralj, G2A

Fotografije: Dijana Vujić, G3A

Na tej povezavi si pa lahko preberete, kaj je o obisku zapisano na njegovi spletni strani: http://bogovic.eu/bogovic-dijakom-solskega-centra-krsko-sevnica-zivimo-v-drzavi-z-malim-stevilom-prebivalstva-imamo-pa-veliko-pomembno-drzavo-ki-jo-moramo-nositi-v-srcu-veste-stejejo-dejanja/