''Prva beseda je mama, cvetoča roža, vedno s soncem obdana.'' (Mihael Mirt)

Na svetu je toliko besed, stavkov in povedi, a še vedno jih ni dovolj, da bi z njimi opisali vso veličino in ljubezen naših staršev. Upam, da nam bo nekoč ponujena možnost, da nekako poplačamo ves njihov trud, žrtvovanje, skrb in ljubezen. Tega se dijaki G2A dobro zavedamo, zato smo želeli pripraviti nekaj posebnega za naše starše in glede na to, da smo praznovali dan žena, bliža pa se tudi materinski dan, smo devetega marca povabili mamice, babice, tete in očete na našo šolo.

S svojimi besedami smo jim želeli opisati, kaj čutimo do njih in koliko nam pomenijo. Pripravili smo celo glasbeno točko, saj sta Miha in Eva zapela Dan ljubezni ob zvokih kitare, in plesno točko, za katero smo povabili dekleti iz drugih šol. Celotna predstava je bila staršem zelo všeč, kar smo videli že po vseh solzah sreče in nasmehih do ušes. Vrhunec pa smo dosegli s posebnim presenečenjem, ko smo mamam podarili rdeče vrtnice. Risali so se hvaležni nasmehi, delili so se topli objemi in tekle so solze sreče. Predstave pa ne bi mogli izvesti brez potrpežljive profesorice Orožen, ki nas je spodbujala, vadila z nami ter organizirala vse skupaj. In za to smo ji še posebej hvaležni. In tudi starši so bili tako hvaležni ter navdušeni, kar se je videlo iz vseh pohval, ki smo jih dobili. Bili so preprosto navdušeni. Z veseljem smo pripravili prireditev in z veseljem jih bomo pripravljali ter ustvarjali še naprej.

Sabina Rožac

 

''Bila sem spet prevzeta. V objemu toplih besed, ki so same po sebi dosegale naša srca. Ne glede na pesniško obliko ali rimo. Prihajale so naravnost od tam, do koder mladim ne moreš vedno in ne vsak. Bila sem spet prevzeta. Da je tudi pri šestnajstih, sedemnajstih letih, v skorajda popolnoma fantovski družbi, v kateri so seveda njihova dekleta nepogrešljiva, kdo, ali več njih, ki to znajo, zmorejo in hočejo. Hvala za to. Vi, dragi mladi pa, vzemite to kot najlepšo popotnico, ki vam bo pomagala tam, kjer tega ne bodo kdaj znali, zmogli ali pa morda ne bodo hoteli. Vsi ti verjetno nikoli niso imeli takšne prireditve, kot jih imate vi.''

Klavdija Mirt

''Ti si razlog, da danes sem, kar sem. In kaj sem? Ponosen, da sem tvoj sin!'' (D. Peklar)

Celotno galerijo si lahko ogledate tukaj.