14. aprila 2016 je na Srednji tehniški šoli Koper potekalo 3. državno tekmovanje iz risanja projekcij in kotiranja - PIKO 2016, na katerem je dijak David Rožman (G4A, Gimnazija Krško) postal državni prvak. Popoln uspeh sta dopolnila Marko Klavžer (G4A, Gimnazija Krško) in Jernej Žarn (S4A, Srednja poklicna in strokovna šola Krško), ki sta osvojila zlato priznanje.

Skupnost strojnih šol in Center RS za poklicno izobraževanje sta letos tretjič organizirala državno tekmovanje iz projekcij in kotiranja – PIKO 2016.

23. marca 2016 smo na 24-ih srednjih šolah po Sloveniji izvedli šolska tekmovanja, ki se jih je udeležilo 608 dijakov, sodelovalo je 44 mentorjev in razdeljenih je bilo 157 bronastih priznanj. Na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško se je tekmovanja udeležilo 30 dijakov, na Gimnaziji Krško pa 6. Bronasta priznanja so osvojili Jurij Petan, S1B, Peter Pflege in Andrej Špiler, oba S3A, Jernej Žarn in Martin Kvartuh, oba S4A, Jan Gale, Marko Klavžer in David Rožman, vsi G4A.

Na državno tekmovanje so se uvrstili David Rožman, Marko Klavžer in Jernej Žarn, ki so več kot uspešno zastopali naš center. Uvodni program so pripravili dijaki Srednje tehniške šole Koper. Tekmovalce so pozdravili ravnatelj, Iztok Drožina, podžupan Mestne občine Koper, Peter Bolčič, ter predsednik Skupnosti strojnih šol, Martin Pivk. Sledilo je tekmovanje, kjer so najboljši slovenski srednješolci v tehniškem risanju pokazali svoja praktična razmišljanja, spretnosti in znanje. Medtem, ko so ocenjevalci popravljali naloge, so tekmovalci odšli na zanimivo ekskurzijo v podjetje Lamo oz. Titus Dekani. Sledila je le še razglasitev rezultatov. Elido Bandelj, direktor Centra za poklicno izobraževanje, jo je sklenil z mislijo »Vsi ste zmagovalci«, kar za Davida, Marka in Jerneja dobesedno velja – naši trije zlati fantje.

Ponosni smo na vas in vam iskreno čestitamo!

Mentorja Erika Broz Žižek in Klemen Zorko