DSC 4267V soboto, 22. 2. 2020, je telovadnica ŠC Krško-Sevnica dobila povsem drugačno, že kar pravljično podobo – ob mnogih spretnih rokah sodelavcev Plesne šole Pingi in Štajerske hiše kulinarike je postala čudovito prizorišče za ustvarjanje najlepših spominov. Ko so vanjo po dobro vodeni, a sproščeni popoldanski generalki pričeli samozavestno vstopati dijaki in dijakinje v izbranih toaletah in z nasmehi na obrazu, smo vedeli, da so izvrstno pripravljeni za ples in da je njihov večer domišljen do vsake podrobnosti. Večer, ki je prvič združl vse tri enote šolskega centra, saj so na zaključnem plesu tokrat blesteli tudi dijaki frizerske in mizarske smeri.

Po uvodni glasbeni točki gimnazijcev Katje Volčjak in Gašperja Zlobka je sledila svečana otvoritev plesa s predstavitvenimi vstopi dijakov. Zatem je plesišče vzvalovilo v polonezi in se umirilo v prepevanju dijaške in študentske himne Gaudeamus igitur. Nato so trije predstavniki dijakov (Tjaša Zlobko kot predstavnica zaključnih letnikov Srednje šole Sevnica, Lara Zorko kot predstavnica Srednje in poklicne šole Krško in Simon Ašič kot predstavnik Gimnazije Krško) na oder povabili častne goste - direktorico Šolskega centra Krško-Sevnica Erno Župan Pirkovič, ravnatelja Srednje poklicne in strokovne šole Krško Jožeta Pavloviča, ter podžupana Občine Krško Silva Krošlja. Ravnatelj Srednje šole Sevnica Matjaž Prestor se žal ni mogel udeležiti večera, zato je svoje dijake srčno nagovoril preko profesorice Sabine Petek.

V prvem delu plesnega programa so se dijaki pod vodstvom plesnega učitelja Rudija Kocbeka izkazali v znanju standardnih plesov. Brez zadreg in obotavljanj, samozavestno in usklajeno so uživali ob taktih glasbene skupine Karneval in tako prepričali svoje starše, prijatelje in profesorski zbor, da se na štirimesečnih plesnih vajah niso le spoznavali in zabavali, ampak tudi resno vadili.

Dijakinji Monika Grilc in Ana Glogovšek sta se z izbranimi besedami zahvalili profesorjem za njihovo strokovnost in odprtost, za njihove kritike, pohvale in opogumljanja v obdobju štirih let, ko so sami doživljali velike spremembe in odraščali. Dijaki so z vrtnicami povabili profesorje na ples.

Sledil je drugi del plesnega programa z latinskoameriškimi plesi, kjer so dijaki lahko izrazili še svojo strast in občutek za humor. Starši so ob njem gotovo s ponosom gledali na svoje odraščajoče najstnike, ki so se jim potem tudi zahvalili – Simona Franko je v imenu vseh dijakov občuteno ubesedila, koliko jim starši pomenijo kot opora na njihovi izobraževalni poti. Dijaki so s cvetjem stopili k svojim staršem in z njimi zaplesali tri plese.

V drugi del večera sta nas z vokalno dovršenim nastopom popeljala dijaka Martina Gramc in Andraž Brečko, nato pa so se zaključni letniki predstavili na različne izvirne načine – s pesmijo, plesom, filmoma, s podeljevanjem “nagrad” svojim profesorjem, pozabili niso niti na zabavne majice in darila. Ganljivi so bili trenutki medsebojnih zahval, iz katerih je bilo razvidno, kako trdne vezi se spletejo v času šolanja med dijaki in njihovimi razredniki.

V času polnočne četvorke je bilo vzdušje že sproščeno in nagajivo, z baloni in zabavnimi plesnimi elementi je privabila na plesišče vse generacije. Dobra energija je tudi po sladkanju s polnočno maturantsko torto ponovno napolnila plesišče. Lepo je bilo slišati tudi starše in goste ob omizjih, ki so izrekali zadovoljstvo in pohvale ob res lepo organiziranem večeru. Najlepše pa je bilo slišati in videte dijake, ki so uživali v svojem večeru, kar se jim je tudi izražalo na zadovoljnih obrazih.

Večer naj ostane vtisnjen globoko med lepe spomine. Dijakom pa želimo volje, energije in sreče na maturi, poklicni maturi, zaključnem izpitu in nato na njihovih osebnih in poklicnih poteh!

Zapisali mentorici dijaške skupnosti: Romanca Vene in Veronika Gradišek

Fotografije: Foto Tatjana, Maribor