Najprej smo se zapeljali proti Avstriji. Prvi postanek v Zotterjevi čokoladnici, ki  slovi po božansko okusni čokoladi. Iz raznovrstnih kombinacij kakava, sladkorja, kave, sadja, oreščkov ... so ustvarili več kot 180 slastnih čokoladnih okusov. Ogledali smo si celoten postopek  proizvodnje čokolade in »sladkosnedi« kupili nekaj njihovih dobrot. Sledilo je nadaljevanje poti do GRADCA, ki se v adventnem času ovije v prav skrivnostno podobo. Najprej  smo se z dvigalom odpeljali na grajski grič - mestni simbol SCHLOSSBERG z znamenito uro. Ogledali smo si staro mestno jedro z glavnim trgom, Deželno hišo, katedralo …, se sprehodili do reke Mure, kjer je od l. 2003 zgrajen »Otok na Muri« kot simbol evropske kulturne prestolnice. Za konec smo obiskali še predbožični sejem »Christkindlmarkt« ter imeli nekaj prostega časa za nakupe. V večernih urah smo se odpravili proti domu.  

 

 IMG 1648

 

MNENJA DIJAKOV: 

Rad bi povedal, da mi je bil nagradni izlet v celoti zelo všeč. Tema, organizacija, vodenje, prosti čas… Skratka res, izpeljano brez pripomb. Če bi moral še enkrat izbirati, kam bi odšel, bi zagotovo spet izbral isto destinacijo. Zelo ste se potrudili in mislim, da je bilo vsem dijakom in dijakinjam všeč, kar so pokazali s petjem in dobro voljo na povratku. (Žiga Imperl, G3A)

Morm rečt da je to eden boljših nagradnih izletov (škoda ker je zadnji). Najbolj mi je blo ušeč ko smo jedli paradajz pa pršut na avtobusu.. pa seveda čokolada.. pa tut Gradec sam je bil precej všečen.. Mogoče je blo edino premalo časa za samostojni ogled.. Drugač pa zlo dobra organizacija.. (Tilen Šoštarič, G4A)

Fino je bilo :) (Marko Kodrič, R2A) 

V petek, 14.12.2012 smo se dijaki in dijakinje ŠC Krško-Sevnica odpravili na nagradni izlet v Avstrijo. Najprej smo si ogledali Zotterjevo čokoladnico in potek dela v njej. Čokolado smo lahko tudi poskusili in bila je zelo okusna. Nato pa smo pot nadaljevali proti mestu Gradec. Tam smo se sprehodili po mestu in si ogledali različne znamenitosti tega mesta (urni stolp, ki je enostavno prečudovit in ledene jaslice, ki so kot iz pravljice). Po končanem ogledu mesta pa smo imeli še nekaj prostega časa za nakupe ali pa smo si ogledali predbožični sejem. Bilo je prečudovito! (Martina Pajtler, 3.f) 

 

SLIKE