DSC 0245Ob svetovnem dnevu poezije smo prostor v avli  pred dežurno ložo spremenili v priložnostni oder za vse, ki verjamemo v moč besede. Poezija je eden najčudovitejših vzporednih svetov, kamor se lahko zatečemo vsi, se v njem udomačimo, ustvarjamo in poustvarjamo. V poeziji odseva osebna in družbena resnica, hkrati pa lahko ima moč spreminjati svet ali vsaj polepšati dan.
Namesto mikrofona  smo dijakom in dijakinjam pripravili barski stolček, saj je pesem postala plačilno sredstvo za napitek.

Pesniška akcija Napitek plačaj z verzom ni bila klasični recital, ampak spodbujanje izražanja v verzih pri urah slovenščine. Med našimi dijaki je  prav gotovo kakšen  bodoči  pesnik, vsekakor pa imamo veliko priložnostnih ustvarjalcev. Nastalo je lepo število različno dolgih pesmi in nekaj proze, posamezne tudi v angleščini, dobili  smo tri prevode iz albanščine, eno likovno pesem ter tri pesmi učiteljev. Prav tako sta zastopana raznolika tematika in slog. Skratka - nastalo je zanimivo branje na steni pri loži, ki priča o tem, da so naši dijaki srčni ljudje in spretni besedovalci.

Ta dan se je brala in poslušala dijaška avtorska poezija in cilj, da poeziji damo lasten glas in jo spustimo iz učilnic, je dosežen. Vem, da so jo dijaki nesli s seboj skozi šolska vrata – v mislih, srcih in telefonih.

Fotografirala Dijana Vujić, zapisala Jana Škoda, prof.

Celotno galerijo fotografij si lahko ogledate na tej povezavi: https://goo.gl/photos/CJC3B7LN3jnUeibD7