DSC 0855POVSOD LEPO, DOMA NAJLEPŠE

(na ŠC Krško-Sevnica v torek, 24. 12. 2019)

Povezovalca Erik in Marko sta obiskovalce prireditve popeljala s čarobnim novoletnim vlakom po Evropi – po krajih (Gran Canaria, Bratislava, Stuttgart, Irska in Linz), ki so jih v tem šolskem letu obiskali naši dijaki in nazaj domov – tja, kjer je naš dom in se počutimo ljubljene ter sprejete.

Anja in Tim sta recitirala preoblikovano in skrajšano Prešernovo Od železne ceste. Martina je vse s pesmijo popeljala v skrivnost božiča in ljubezni. Skavti z Vidma so prinesli Luč miru in prebrali poslanico ter zapeli pesem. Spomnili smo se zgodovinskega plebiscita in navdušenja nad razglasitvijo njegovega rezultata leta 1990. Dan, ki ga praznujemo kot dan samostojnosti in enotnosti. Ažbe in Lovro sta s skladbo voščila domovini zdravja in nas povabila na počitnice. Še prej pa je direktorica ŠC Krško-Sevnica, ga. Erna Župan Pirkovič, orisala prehojeno pot leta 2019. Ravnatelj SPSŠ Krško, g. Jože Pavlovič, pa je vsem voščil ob prihajajočih praznikih. Današnjo prireditev je popestrila glasbena skupina dijakov (David, Filip, Marko) Gimnazije Krško s profesorjem Danielom Pršo.

Za PowerPoint predstavitev gre zahvala: Blažu, Aneju, Anji, Sari, Filipu, Janu, Danielu, Janji, Veroniki, Adici in Mateju. Hvala Jožetu in Primožu, ki sta skrbela za ozvočenje; fotografom in snemalcu: Filipu, Žigu Maju, Svetlani in Žigu; Ranki, Gregorju, Jožetu in Igorju za ureditev prostora (platna, projektorja, tribun).

Pod scenarij in režijo prireditve pa se podpisujeta Veronika Gradišek in Romanca Vene.