IMG 20190330 163021V petek, 29. 3. 2019, se nas je 29 dijakov in dijakinj Šolskega centra Krško-Sevnica ob 3.30 zbralo pred šolo in se podalo na ekskurzijo v Nemčijo, natančneje v  München. Prvih nekaj ur vožnje smo preživeli v tišini, saj smo še vsi nabirali moči za ekskurzijo, ki je bila pred nami. Ko smo se prebudili iz spanca, smo bili že v Avstriji, kjer smo prvič ugotovili, kako draga je lahko kava. 

Nadaljevali smo pot v Nemčijo, kjer smo se najprej ustavili v Allianz areni, ki je »dom« kluba FC Bayern. Uživali smo v vodenem ogledu po garderobah, stadionu in drugih prostorih arene. Na koncu smo imeli tudi nogometni preizkus. Ko smo že skoraj obupali nad nogometnimi sposobnostmi naših dijakov, nas  je profesor Prša prijetno presenetil z zadetkom in pokazal, da ne obvlada le košarke, ampak je dober tudi v nogometu. 

Nato smo si hoteli ogledati muzej transporta, vendar je naše načrte uničila gospa, ki se je zaletela v nas in pričelo se je dolgo čakanje, tudi zaradi počasnega odziva nemških policistov.  Ker se je muzej v tem času že zaprl, smo prtljago odložili v hostlu in se s tramvajem odpeljali v mestno jedro Munchna. Sprehodili smo se od Karlplatza do Marieplatza in si privoščili topel obrok. V večernih urah smo se vrnili v hostel in se družili do poznih ur. 

Zjutraj smo se zbudili okoli sedmih, pojedli zajtrk in se peš odpravili v olimpijski park, kjer smo šli na stolp in si z višine 190 m ogledali Munchen na vse strani. 

Verjetno najbolj pričakovan je bil muzej BMW, v katerem smo preživeli 3 ure. Najprej smo si ogledali BMW welt, kjer smo videli novejše modele avtov in motorjev, nato pa še muzejski del, v katerem so bili starejši modeli. 

Navdušeni nad BMW-ji smo se nato odpravili v tehnološki muzej, ki ima 6 nadstropij, kar pomeni, da smo se dobro nahodili. Ogledali smo si področja astronomije, fizike, glasbe … in se ob tem veliko naučili.

Zelo utrujeni smo se napotili proti domu, a na avtobusu ni bilo miru vse do Krškega. Ekskurzija je bila odlična!

Nina Pavlek, G2A

 

Kaj so povedali nekateri dijaki o ekskurziji:

V Nemčiji mi je bilo všeč večinoma vse, Allianz arena, BMW Welt in muzej. Edino to, da nismo mogli videti muzeja transporta mi je bilo žal. (Lovro, E2A)

Izlet v Nemčijo nama je bil eden najlepših srednješolskih izletov. Najbolj sva bili navdušeni nad Allianz Areno in BMW WELT-om. (Tina in Nika, G4A)

Bil je zanimiv, poučen in interesanten izlet, kateremu bi prištel samo dobro voljo in veselje, razen tistega usodnega večera v 384. (Jakob, R4a)

 

Celotno galerijo slik si lahko ogledate tule: https://photos.app.goo.gl/oJDWx3bxP33y4jPC6