V začetku julija 2018 je potekal 8. sestanek partnerjev v projektu Droneteam. Glede na to, da se projekt letos zaključuje, je bil sestanek v znamenju promocije projekta za medije in lokalno skupnost. Tako smo projekt predstavili številnim TV postajam in časopisnim hišam na tiskovni konferenci, sprejel nas je tudi župan mesta Ibi.

Poudarek je bil na predstavitvi nastale e-učilnice, kjer lahko najdemo vse o komponentah dronov, sestavi osnovnega in naprednega drona, programiranju leta, pravilih letenja, izdelavi video igre, 3D modele primerne za tisk, testiranju letalnika v vetrovniku in še kaj...

Glede na to, da je Ibi ena sama velika tovarna, kot je povedal župan, smo en dan preživeli tudi v bolj sproščenem vzdušju letoviškega mesta Alicante, ki je v bližini. Tam smo se seznanili z njihovo kulturo, sredozemsko klimo (zaradi vročine čez dan se največ stvari dogaja zvečer in ponoči).

V zraku so bili mešani občutki, saj je šlo za zadnji sestanek v projektu Droneteam,  smo si pa obljubili, da se spet srečamo - v naslednjem projektu?

Vsi

Dron1HrIrenePri UpanuPolskaSlo IreneSloVr ShowTiskovnaTiskovna2Delovno